CKB se opet protivi planu reorganizacije Vektra Boke

CKB se opet protivi planu reorganizacije Vektra Boke

1853
5
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Usvajanje plana reorganizacije za Vektra Boku ponovo je “odloženo”, jer se prije 15-ak dana OTP factoringu ponovo žalila Crnogorska komercijalna banka. Ovo je treći put da se CKB žalila OTP factoringu. Odluku o svemu treba da donese Apelacioni sud, koji ima mjesec za izjašnjavanje, od podnošenja prijave, kazao je kratko za Radio Jadran, stečajni upravnik Vektra Boke, Sreten Mrvaljević:

hotel plaza“Uglavnom tvrde da nijesu ispoštovani, navode da nije bilo određenih elemenata koje treba da sadrži takav plan reorganizacije, no o svemu će konačno odlučiti Apelacioni sud”, nije  želio da detaljiše Mrvaljević.

Picerija i restoran

Od daljeg toka ovog “procesa”, kao i odluke Apelacionog suda, zavisiće i poslovanje hotela Plaža, prvenstveno tokom ove zime. Zato Mrvaljević u ovom trenutku nije mogao reći ni da li će taj jedini hotel „Vektra Boke“ eventualno biti otvoren samo za novogodišnje praznike.

Intersantno je da je do odluke Apelacionog suda imovina  u zakupu Vektre Montenegro. Ukoliko se potvrdi plan reorganizacije, ugovor se raskida. Firma izlazi iz stečaja i nastavlja poslovanje u skladu sa planom reorganizacije.

Podsjetićemo, Apelacioni sud je početkom aprila, po žalbi OTP factoringa, ukinuo rješenje Privrednog suda, kojim je potvrđen Plan reorganizacije Vektra Boke. Cijeli postupak zato je trebalo ponoviti. U rješenju Apelacionog suda se navodi da je prvostepeni sud propustio da održi ročište za razmatranje predloga plana reorganizacije. OTP je u žalbi tvrdio da stečajni sudija nije održao ročište za razmatranje predloga plana reorganizacije, kao i da je glasanje sprovedeno bez rasprave, čime je povjeriocima onemogućeno da aktivno učestvuju u sprovođenju stečajnog postupka. Sud je ukazao i na neblagovremenost podnošenja plana koji je propisan zakonom.

Dok se čeka usvajanje plana reorganizacije, oko tridesetak stalno zaposlenih u Vektra Boki, koji su ostali da rade za stalno, angažovano je u hotelu Plaža, zatim za potrebe prodajne službe i direkciju, kao i na Autobuskoj stanici.

5 Komentari

  1. jadrane ispitajte zasto su svi prilazi plazi hotela plaza pod katancem, to je protiv zakona, niko nema prava da gradjanima onemoguci prilaz plazi i morskom pojasu.
    0    0
  2. Ovakve stvari se dešavaju tamo gdje države nema već samo pojedinaca koji gledaju svoje interese, ovo je još jedan u nizu dokaza da mi ne živimo u pravnoj državi..
    0    0

Ostavite komentar

*

code