PRVI U NIZU KONCERATA „LIRE“ PODNO TORE

PRVI U NIZU KONCERATA „LIRE“ PODNO TORE

92
0
Podijeli

Članice vokalne grupe „Lira” iz Herceg Novog priredile su sinoć prvi u nizu koncertnih nastupa podno gradske tore, pod nazivom „Naša mila Boko”

– ,,Naša mila Boko” je projekat uz podršku Turističke organizacije, zamišljen da turistima omogući da na specifičan način, šetajući gradom ili sjedeći u nekom od ugostiteljskih objekata, osjete primorski duh Herceg Novog i uživaju u tradicionalnom melosu”, kazala je voditeljica „Lire”, Marijela Milanović.
Koncerti će biti organizovani svake srijede i četvrtka od 21 sat.
„Prvi blok u našem nastupu su pjesme iz Boke, potom slijedi opšti etno blok, a treći dio su obrade domaće i strane pop muzike”, kaže Milanovićka.
Gosti su sa odobravanjem prihvatili nastup Lire, kao i vlasnici ugostiteljskih objekata na glavnoj gradskoj pjaci. Tu je i nova rasvjeta koja je napravljena na trgu, pa su svi koncerti u posljedje vrijeme u ljepšem ambijentu, a trg je konačno oživio i liči na neka bolja vremana i daje turističku ponudu koja je nedostajala, pričaju ugostitelji.
Ženska vokalna grupa ,,Lira” osnovana je 2008. godine u Herceg Novom. Broji desetak članica, uglavnom mlađih djevojaka. Repertoar se gradi od pjesama iz Boke, izvornih i starogradskih pjesama, stranih zabavnih melodija. Dobitnice su nagrade za najbolji ansambl u mlađoj kategoriji Festivala klapa u Perastu 2009. godine.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code