Članovi porodica boraca ratova 90-ih na prijemu u Opštini

Članovi porodica boraca ratova 90-ih na prijemu u Opštini

1649
2
Podijeli

Tradicionalni prijem za članove porodica poginulih boraca u ratovima devesedetih organizovali su predsjednica Opštine Herceg Novi, Nataša Aćimović i predsjednik Udruženja boraca ratova od 1990. Đorđije Radović.

prijem-porodice-palih-boraca-261016Dan oslobođenja i praznik grada, 28. oktobar, dobra je prilika da se sjetimo sugrađana koji su dali svoje živote tokom ratnih dešavanja, kazala je Aćimović:

Picerija i restoran

„Ovaj prijem je samo mali znak pažnje, odnosno znak da nismo i da ne smijemo zaboraviti, da mislimo na vas, ali i da evociramo uaspomene na vaše najmilije. Izuzetna mi je čast, kao i svima vama, što smo bili sugrađani, rođaci, kolege… Oni su dali svoje živote za domovinu i to nikako ne smijemo zaboraviti, i neka to bude za nauk nama, ali i budućim generacijama“, poručila je ona.

Predsjednik Udruženja Đorđije Radović podsjetio je da punih 25 godina odaju  dužnu poštu borcima, koji su to zaslužili:

–      To je dokaz njihove vrijednosti sa jedne strane, a sa druge da mi to cijenimo i poštujemo. I tako treba da nastavimo i naučimo mlade. Moramo mladima saopštiti jednu priču, a oni da je prihvate, da im ne bude opterećenje. Nama i dalje ostaje velika obaveza – ljudska, patriotska i gradska, moramo konačno uraditi spomen obilježje. I u tome nećemo odustati, poručio je Radović.

Herceg Novi je jedina opština na teritoriji bivše SFRJ čije rukovodstvo organizuje  ovakve prijeme.

„Ovo je izraz pažnje i poštovanja kako prema vama, tako i prema članovima vaših porodica, ali ponajviše za one koji su svoje mlade živote položili davnih devedesetih godina“, zaključio je Radović.

2 Komentari

  1. BokaCG nemoj pogresno da me razumijes , ne treba nista da se krije, da se cuti i zaboravlja jer ako se to desi vece su sanse da se slicno ponovi, ti ljudi koji su izgubili zivote tada zasluzuju da se spomenu jer su 95% njih bili nesvijesni situacije ,medijski prevareni ,zastraseni ili silom poslati da ginu, necu o tome ko ih je i zasto slao u rat, reci cu samo da je Dubrovnik zasluzio izvinjenje i dobio ga, ali i ove porodice podijednako. Druga stvar, ovo nije slavlje kako si naveo u komentaru vec svojevrsan pomen i svaka cast za ovaj gest, izjave u tekstu sam citao tri puta da nadjem naboj ili provokaciju i jednostavno je nema, i zato nema potrebe za “pokrivanje usima” .
    0    0
  2. Neka je laka njima crna zemlja a ne mogu da vjerujem da neko ovo zvanicno slavi u CG.Umjesto da se pokrijemo usima da zaboravimo bruku ovaj drzi govor kao da smo u najmanju ruku mi branili nasu teritoriju.Cuda u HN nikada dosta…
    0    0

Ostavite komentar

*

code