CNN izdvojio Herceg Novi, Plavu špilju i Orjen među mjestima koje treba...

CNN izdvojio Herceg Novi, Plavu špilju i Orjen među mjestima koje treba posjetiti u Crnoj Gori

7839
9
Podijeli

Planine herojskog izgleda, lijepe plaže koje daju fantastičan pogled na kraljevsko plavo Jadransko more, jedinstvena sela i gradovi na listi UNESCO-a! Ovako CNN travel opisuje Crnu Goru u tekstu ”20 stvari koje morate vidjeti i uraditi u Crnoj Gori” – prenosi Portal Analitika.

Kako u tekstu navode Crna Gora je možda mala, ali ova nacija ima ogroman potencijal kako prirodom stvorenih tako i ljepota isklesanih ljudskom rukom.

”Crna Gora je nekada bila slabo poznata zbog okolnih zemalja ali u posljednje vrijeme velikom brzinom diže reputaciju kao jedna od najljepših destinacija za putovanje. I lako je vidjeti zašto”, navodi se u tekstu CNN-a.

Kako opisuju planinske regije kriju nestašne, ali prelijepe duboke kanjone, rijeke i jezera koja oduzimaju dah kao i guste šume koje su sjajna destinacija za pravu avanturu. Obalna strana Crne Gore sadrži luksuzne luke, i mnoge stvari za vidjeti i iskusiti, od Perasta preko Kotora, pa do Tivta i Herceg Novog.

Za Stari grad u Herceg Novom kažu da je grad sa dušom bogat čarobnim crkvama i srednjovijekovnim tvđavama kojima kafići, restorani i barovi daju novi život. Takođe savjetuju i odlazak do Rosa i Žanjica.

Opisujući magiju Plave špilje iz CNN-a savjetuju da se posjeti u vremenu kada je manja gužva, a do nje dođe kajakom.
Za planinu Orjen savjetuju da turisti povedu vodiča radi sigurnosti i istraživanja skrivenih dijelova.

Na listi CNN-a iz Crne Gore izdvajaju još: Budvu, Skadarsko jezero, kanjon Tare, Durmitor, Kotor, Njegošev Mauzolej, Ostrog, Sveti Stefan, Perast, ostrvske crkve u Kotoru, Ulcinj, Biogradsku Goru, Cetinje, Lušticu Bay, Podgoricu, Porto Montenegro i ostrvo Sv Nikola.

9 Komentari

 1. kad bi imali jedan velelepni hotel u gradu kao sto je bio hotel Boka mozda bi se i iskupili..ovako .. samo priroda je velicanstvena naravno ali infrastruktura saka jada…. bilo bi smjesno da nije tuzno…
  7  0
 2. pa da obiđu korito rijeke sutorine obavezno uz gas masku,a ako uđu u rijeku nek računaju da će zakačit kakvu olupinu od auta ili frižider….a o fekalijama da prećutimo e to je biser jadrana
  20  2
 3. a kolektor da se obidje,onako turisticki?-to nista a?!…i naplacivati ulaz uz gratis gas masku…eto predloga za T.O.HN 🙂
  21  8

Ostavite komentar

*

code