Crna Gora bolja od Francuske na startu Evropskog šampionata u Barseloni

Crna Gora bolja od Francuske na startu Evropskog šampionata u Barseloni

1
Podijeli

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore u premijernom meču na Evropskom prvenstvu u Barseloni savladala je Fracusku rezultatom 8:6, po četvrtinama 3:1, 1:1, 2:2, 2:2.

Najbolji strijelac u redovima naše reprezentacije bio je Aleksandar Ivović sa 3 pogotka, Aleksandar Radović postigao je 2, Đuro Radović, Dragan Drašković i Vladan Spaić upisali su po jedan.

Picerija i restoran

Ajkule su u bazenu dominirale u prvoj četvrtini, pa se činilo da će lako doći do bodova. Uporni Francuzi, međutim, nisu se predavali i nastavak meča učinili su zanimljivijim. Sa 3 pogotka najrapsoloženiji bio je Igo Kruzija. Bašalie, Dino i Vanpeperštret postigli su po jedan.

Izabranici Vladimira Gojkovića došli su u Barselonu sa velikim ambicijama, nošeni zlatom iz Svjetske lige i bronzom sa Mediterasnskih igara.

Iskusni Saša Mišić nakon meča nije bio zadovoljan igrom naše repreznetacije, mada je prvi meč na šampionati tradicionalno najteži.

– Jedino dobro iz ove utakmicei što ćemo da pamtimo su ta tri boda, što je bilo obavezno da uzmemo. Ali idemo dalje. Vidjeli smo greške, na čemu treba da radimo, šta da popravimo i siguran sam da ćemo rasti iz utakmice u utakmicu i da će na kraju sve biti dobro – isitče on.

Selektor Gojković zadovoljan je načinom na koji je reprezentacija ušla u meč, kao i pristupom i zalaganjem pojedinaca, ali kritikuje realizaciju sa igračem više, što je moglo da nas košta i pobjede.

– Na kraju je Ivović dao gol sa 8-9 metara da ne bi ušli u neizvjesnu završnicu. Ne mogu da zamjernim nikome, ne mislim da je bilo loše igre, ali protiv boljih ekipa od Francuske, koja je odigrala dobar meč, moramo koristiti šanse. Ne možemo ovoliko šansi da ispuštamo. To je bilo sve sa 2-3 metra, veliki ziceri, to moramo da koristimo. Najvažnije je da smo pobjedili, idemo dalje – smatra Gojković.

Sljedeći protivnik u grupnoj fazi je reprezentacija Malte, a meč je na programu u srijedu u 17 časova, dok je u petak derbi duel protiv reprezentacije domaćina. Taj susret igra se od 19 časova.

Sljedeći protivnik u grupnoj fazi je reprezentacija Malte, a meč je na programu u srijedu u 17 časova, dok je u petak derbi duel protiv reprezentacije domaćina. Taj susret igra se od 22 h.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code