Crna Gora spremna za glavnu turističku sezonu

Crna Gora spremna za glavnu turističku sezonu

0
Podijeli

Crna Gora je spremna za glavnu turističku sezonu, zakupci su uredili plaže, a kupači uveliko počeli da dolaze čak od početka proljeća, saopštili su iz Morskog dobra.

Direktor, Predrag Jelušić, kazao je za Pobjedu da su cijene zakupnine po aktuelnom planu objekata privremenog karaktera, a najvišu cijenu od 110 hiljada eura ponudio je zakupac plaže Trsteno u Opštini Kotor.

Picerija i restoran

– Najniža zakupnina kupališta je u opštini Herceg Novi u iznosu od 200 eura – rekao je Jelušić.

Kako je naveo, to preduzeće je prošle godine samo od zakupa plaža prihodovalo 3,55 miliona EUR, od čega je primorskim opštinama usmjereno 50 odsto, odnosno 1,78 miliona EUR.

– Očekivani prihodi od zakupa plaža u ovoj godini projektovani su na nivou prošlogodišnjih. Kada uzmemo u obzir ukupne prihode po osnovu zakupa svih privremenih lokacija, ne samo plaža, Morsko dobro je do 31. decembra prošle godine zaključilo ukupno 1,35 hiljada ugovora i ostvarilo prihod od naknade za korišćenje morskog dobra u iznosu od 6,89 miliona EUR – precizirao je Jelušić.

U skladu sa Zakonom o finansiranju lokalne samouprave Morsko dobro svoj prihod dijeli sa šest primorskih opština na čijoj se teritoriji ostvaruje prihod.

Jelušić je naveo da se ostvareni prihod dijeli na pola, odnosno Morskom dobru i opštinama po 3,45 miliona EUR.

Morsko dobro sprovodi veliki broj aktivnosti na uređenju obale i podizanju ukupne turističke ponude, a najavljeno je i uređenje nekada veoma značajnog resursa Sutomora.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code