CRNOGORSKA OBALA SA 18 KUPALIŠTA SA „PLAVOM ZASTAVICOM“

CRNOGORSKA OBALA SA 18 KUPALIŠTA SA „PLAVOM ZASTAVICOM“

103
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Prva “Plava zastavica” za 2015. godinu biće podignuta sjutra na plaži “Club hotel Riviera” u Njivicama, u organizaciji JP za upravljanje morskim dobrom i NVO “Udruženje za ekološki konsalting – ECOM”.

Uručenje “plavih zastavica” za 18 kupališta koje je odobrio međunarodni žiri iz Kopenhagena, kao i sertifikati za 12 plaža i jednu marinu koji su se prijavili za dvogodišnju pilot fazu programa biće održano na brodu “Vodena kočija”.
Okupljanje gostiju i ukrcaj na brod najavljeno je za 10:30 h, dok će brod u 11 h krenuti ka Njivicama.
Međunarodno priznanje “Plava zastavica” je ekskluzivno ekološko obilježje koje se godišnje dodjeljuje plažama i marinama čiji korisnici žele da se uključe u ovaj program, i koji ispune ukupno 32 obavezujuća kriterijuma. U Crnoj Gori ovo priznanje se dodjeljuje od 2003.godine kada je partner JP za upravljanje morskim dobrom, NVO “ECOM” postala član Fondacije za ekološku edukaciju (FEE) i time stekla pravo da bude Nacionalni operater uz finansijsku i organizacionu podršku Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom.
Plava zastavica se dodjeljuje kupalištu ili marini na osnovu odluke Međunarodnog žirija koji se sastoji od predstavnika UNEP-a (Programa UN za zaštitu životne sredine), UNWTO (Svjetske turističke organizacije), ILS ( Međunarodne federacije za spasilaštvo), IUCN (Svjetska Unija za zaštitu prirode), međunarodnog eksperta za ekološko obrazovanje, predstavnika ICOMIA (Međunarodnog savjeta udruženja marina i predstavnika FEE (Fondacije za ekološko obrazovanje, koja i sprovodi Program Plava zastavica). Međunarodni žiri razmatra kandiature koje je dostavila Nacionalna komisija koju u Crnoj Gori formira Ministarstvo nadležno za poslove turizma, a koja se sastoji od predstavnika Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom, ministarstva, Lučke kapetanije, Crvenog Krsta Crne Gore,kao i dva predstavnika nevladinog sektora.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code