Crnogorska strana, ipak, obaviještena o zatvaranju Vitaljine, ali je trebalo obavijestiti građane

Crnogorska strana, ipak, obaviještena o zatvaranju Vitaljine, ali je trebalo obavijestiti građane

10
Podijeli

Iz Odjeljenja granične bezbjednosti Herceg Novi reagovali su na tekst Radija Jadran „Zatvoren hrvatski granični prelaz Vitaljina, crnogorska strana bez obavještenja“, objavljen 26. novembra:

– Obavještavamo Vas da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore – Uprava policije obaviještena od strane Ministarstva unutarnjih poslova – Ravnateljstva policije o privremenom zatvaranju graničnog prelaza Vitaljina. Granični prelaz Vitaljina će biti privremeno zatvoren u vremenskom periodu od 26.11.2017. godine do 01.07.2018. godine, iz razloga izgradnje novog graničnog prelaza, koji će zadovoljiti šengenske standarde u pogledu izgrađenosti i opremljenosti graničnog prelaza – zaključuju u saopštenju iz Odjeljenja granične bezbjednosti Herceg Novi.

Picerija i restoran

Dobro je da s jedne i druge strane granice postoji normalna komunikacija, međutim, da li zbog vikenda ili nekog drugog razloga, tek građani u Crnoj Gori nijesu bili obavješteni da će doći do zatvaranja ovog graničnog prelaza.

Takvog zvaničnog obavještenja nije bilo ni na sajtu MUP-a, niti u izvještajima i na sajtu AMS Crne Gore. Osim toga, u graničnoj policiji nijesu juče znali za zvanično obavještenje kolega iz Hrvatske.

10 Komentari

 1. Granični prelaz Kobila-Vitaljina predstavlja granični prelaz za međunarodni drumski saobraćaj. Status mu je regulisan Zakonom o potvrđivanju sporazuma između Crne Gore i Republike Hrvatske o graničnim prelazima.
  Po tom sporazumu, za zatvaranje graničnog prelaza jedna država mora to blagovremeno da najavi drugoj diplomatskim putem. To znači preko ministarstva spoljnih poslova. A ne, kako to stoji u saopštenju, direktnim dopisom mup. Ovo nije samo gradski, već i državni problem.
  Predlažem da uzmete izjavu od ministra Pejovića da li je obavješten o postupanju hrvatske strane

  24
  5
 2. Rekoh ja da su braća po ćaći poslali obavjest u pisanoj formi, ali je dugo putovalo i čim su izbori u Mojkovac prošli tako da ovi iz MUP-a Crne Gore se mogu vratiti svakodnevnim poslovima i evo obavijest je danas već stigla.

  20
  2

Ostavite komentar

*

code