CRNOGORSKI BROD “21.MAJ” BIĆE ZAVRŠEN DO SREDINE JULA

CRNOGORSKI BROD “21.MAJ” BIĆE ZAVRŠEN DO SREDINE JULA

0
Podijeli

21_maj_brod_3Drugi brod “Crnogorske plovidbe”, koji se gradi u Kini, nazvan “21.MAJ”, biće završen do sredine jula.

– Došlo je do kašnjenja u isporuci broda zbog velike uposlenosti brodogardilišta u Šangaju. Naši timovi konstantno prate izgradnju broda “21.maj” i nisu dozvolili da zbog kašnjenja brod bude rađen nekvalitetno – potvrdio je Radiju Jadran, predsjednik Odbora direktora AD “Crnogorska plovidba”, kap. Miodrag Kršanac.

Picerija i restoran

On objašnjava da je veliki broj blokova za izgradnju odbijen, jer nisu ispunjavali potrebne standarde, dogovorene ugovorom.

– Brodogradilište i zbog velike uposlenosti i vremenskih neprilka kasni sa isporukom našeg broda, ali se nadam da će sredinom sedmog mjeseca “21.maj” biti spreman za isporuku – ističe kap. Kršanac.

miodrag_krsanacPrvi brod “Kotor” je prošlog mjeseca iz Izraela isplovio za Južnu Ameriku.

– U  Brazilu će ukrcati šećer, a onda ide za Mediteran. Od toga u kojoj će luci biti zavisiće i da li će doći u Crnu Goru, na krštenje kako je to i ranije bilo predviđeno. Sredinom maja znaćemo njegovu tačnu destinaciju, a onda možemo planirati njegov dolazak u Boku, tačnije u svoju matičnu luku Kotor – kaže nam Kršanac.

Inače, on nam je potvrdio i da su u toku pregovori Vlade i Eksim banke za izgradnji još dva broda, ali je “još rano da se o tome govori”.

Podsjetimo da je novim ugovorom, koji je Miodrag Kršanac potpisao u Kini prilikom primopredaje “Kotora”  predviđeno da izgradnja 2 nova broda košta  25 miliona i 200 hiljada dolara za svaki.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code