CRNOGORSKI ELEKTROPRENOS UTVRĐUJE KO JE PREFARBAO PLANINSKE STAZE U PODORJENSKOM MASIVU

CRNOGORSKI ELEKTROPRENOS UTVRĐUJE KO JE PREFARBAO PLANINSKE STAZE U PODORJENSKOM MASIVU

162
0
Podijeli

Zbog čega je i ko “prefarbao” markacije na dijelu planinarskih staza u Orjenskom masivu, u dužini od 200 m, znaće se tek nakon što komisija crnogorskog Elektroprenosa utvrdi činjenično stanje, kazala je našem radiju PR CGES, Nada Pavićević, ne dajući više detalja.

“Dok ne utvrdimo činjenično stanje, ne možemo ništa reći. Oformili smo komisiju koja će se tim pozabaviti u narednom periodu. Naravno da smo pratili pisanje i štampanih medija i portala i kad se utvrdi kako je do toga došlo i čija je odgovornost, oglasićemo se u medijima”, kazala je Pavićevićka.
Načelnika sekcije za markiranje PK “Subra”, dipl. arheologa Željka Starčevića, prije par dana inostrani turisti su informisali da ne mogu da se snađu u planinskom zaleđu Herceg Novog, jer ucrtanih staza na kartama na terenu nema. Zatečeno stanje je zahtijevalo kompletno remarkiranje ovog poteza, pa su još jednom planinari morali izaći na teren da dovedu staze u ispravno stanje. Starčević ističe da su tragovi boje kojima su farbani dalekovodi svugdje duž staze jako vidljivi, pa će biti potrebno više godina da oni prirodno izblijede”.

Picerija i restoran

“Nije problem postaviti ponovo markacije na mjestima gdje su nekad bile. Ovdje je veći problem kako to sve dovesti u pređašnje stanje – ako to naravno želimo, jer je najlakše uvijek ne raditi ništa i reći ne smeta to nikome. Matkovića most koji u svakom slučaju jeste neko materijalno dobro ne zaslužuje sivu boju po tim kamenjima. Koliki je to posao i ko će ga obaviti i za koliki novac zaista ne znam”, priča nam Starčević.

On je podsjetio da ovo nije bilo jedino mjesto “udara” jer su planinari “Subre” više puta nailazili na sličan prizor obnavljajući markacije na putu Sitnica – Vrbanj.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code