CRNOGORSKI FIZIOTERAPEUTI NA PRVOM STRUKOVNOM KONGRESU U BIH

CRNOGORSKI FIZIOTERAPEUTI NA PRVOM STRUKOVNOM KONGRESU U BIH

244
0
Podijeli

fizioterapeuti sarajevoPod motom „Fizioterapija – To smo mi”, na prvom Kongresu fizioterapeuta Bosne i Hercegovine, u Sarajevu, od 3. do 6. oktobra učestvovala je desetočlana delegacija Udruženja fizioterapeuta Crne Gore.
Kako je saopšteno iz Udrženja fizioterapeuta Crne Gore, učešće na Prvom Kongresu fizioterapeuta Bosne i Hercegovine bila je prilika za bolje upoznavanje, razmjenu iskustva i informacija u rehabilitaciji pacijenata, ulozi fizioterapeuta u održanju, unapređenju i promociji zdravlja.
Krsto kovacevic sarajevoPredsjednik Udruženja fizioterapeuta Crne Gore Krsto Kovačević je na otvaranju Kongresa, između ostalog rekao:
“Crna Gora je preko Instituta za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i reumatologiju „dr Simo Milošević”, prepoznata ne samo u Evropi već i širom svijeta. Fizioterapeuti su godinama gradili imidž ove zdravstvene ustanove kao jedne od najrespektabilnijih u oblasti fizikalne medicine. Zadovoljstvo nam je što u skoro svakom Domu zdravlja postoji Jedinica za fizikalnu terapiju primarnog nivoa, ali potrebno će biti poboljšati uslove rada i povećati broj zaposlenih fizioterapeuta,jer je korisnika fizioterapije sve više”.
Ovaj Kongres je bio najmasovniji događaj fizioterapije na ex-YU prostorima (251 učesnik, 61 rad, 5 radionica), a ujedno i prvi koji je okupio sve države bivše Jugoslavije. Pored njih, bili su i akreditovani učesnici iz Ujedinjenog Kraljevstva, Njemačke, Turske i Austrije.
Kongresu su prisustvovale i delegacije zemalja regiona (Hrvatske, Makedonije, Srbije i Slovenije), sa kojima je razgovarano o mehanizmima jačanja saradnje između nacionalnih organizacija fizioterapeuta u zaštiti fizioterapije kao struke, intenzivnije promocije fizioterapeutske djelatnosti i ulozi fizioterapeuta u promociji, očuvanju i unapređenju zdravlja ljudi.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code