Crnogorski profesionalni ribari otputovali u studijsku posjetu u Italiju

Crnogorski profesionalni ribari otputovali u studijsku posjetu u Italiju

1541
0
Podijeli

ribari italija 170416Uz podršku Ministarstva poljoprivrede Crne Gore i Ministarstva poljoprivrede Italije grupa crnogorskih profesionalnih ribara koji se bave malim obalnim ribolovom, otputovala je danas u studijsku posjetu u Napulj, kako bi se upoznali  sa načinom obavljanja ove djelatnosti u Italiji, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede.

Centralni događaj studijske posjete je konferencija na temu „Ribolov sitne plave ribe“ na kojoj će učestvovati profesionalni ribari, predstavnici naučnih institucija i administracije dvije zemlje. Učesnici će imati priliku da se upoznaju i prodiskutuju o važnim pitanjima kao što su donošenje mjera upravljanja resursima sitne plave ribe Jadranskog mora, standardi Evropske unije vezani za sljedljivost i obilježavanja proizvoda ribarstva, kao i tržišne zahtjeve za sitnu plavu ribu. Konferenciji će prisustvovaće visoki predstavnici ministarstava poljoprivrede Crne Gore i Italije, zaduženi za oblast ribarstva. U ime Crne Gore, učestvovaće generalni direktor Direktorata za poljoprivredu i ribarstvo Danijela Stolica. U crnogorskoj delegaciji su i predstavnici Instituta za biologiju mora iz Kotora.

Picerija i restoran

Očekivanja su da kroz razmjenu iskustava i znanja crnogorski profesionalni ribari unaprijede svoju djelatnost i ostvare kontakte sa italijanskim kolegama za dalju saradnju, navode iz Ministarstva.

 

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code