Crnogorski strijelci polovični na Grand Prix-u Beograda

Crnogorski strijelci polovični na Grand Prix-u Beograda

314
1
Podijeli

Na tradicionalnom Grand Prix-u Beograda, a ujedno i memorijal tvorcu olimpijskog strijelišta u Kovilovu u Srbiji, Milanu Šotri u disciplini Trap, crnogorski strijelci ostvarili su polovičan uspjeh, od vrlo dobrog plasmana Iva Stanišića na 17. poziciji, preko Dragana  Mrkajića na  27, do slabijih plasmana i rezultata Nikole Perišića na 51. i  Nikole Markovića na 58. poziciji.

Kako navode iz Streljačkog saveza Crne Gore, Mrkajić je najbolje otvorio takmičenje sa prve dvije runde od po 23/25 pogodaka, što bi ga vodilo sigurno ka finalu. Međutim, sa manjkom treninga, kasnije je posustao i završio sa 108 pogodaka. Stanišić je puno duže bio konstantan i imao je samo jednu lošu rundu koja ga je izbacila iz trke za finale, te se morao zadovoljiti sa 110 pogodaka.

Za finale je ovog puta bilo potrebno 114 meta, što inače nije nedostižno za crnogorske takmičare,  pa otuda i žal Stanišića i Mrkajića za propuštenom prilikom.

Inače, finale su propustila i mnoga zvučna imena, prije svih Čeh Liptak (broznani sa Svjetskog prvenstva) i Italijan Dambrosio (zlatni sa Svjetskog kupa). Pobjedu i veliku  novčanu nagradu je odnio Slovenac Denis Vatovec sa 115+43 u finalu.

1 komentar

  1. Dragan Mrkajić je fenomen i totalni šampion u gađanju glinenih golubova. Čovjek ima preko 55 godina, a i dalje je najtrofejniji Crnogorski takmičar u trap disciplini. Interesantno je da od velikog podmlatka u Crnoj Gori u disciplini trap, još uvjek se niko ne izdvaja da bi mogao preuzeti šampionsku titulu od Mrkajića. Bravo Novljani!!!
    2    0

Ostavite komentar

*

code