Crnu Goru predstavlja 75 takmičara na 18. Balkanskom prvenstvu u karateu u...

Crnu Goru predstavlja 75 takmičara na 18. Balkanskom prvenstvu u karateu u Igalu

0
Podijeli

Balkanska federacija se pokazala vrlo važna i vrlo bitna i ona je odigrala vrlo važnu ulogu da bi karate ušao u porodicu olimpijskih sportova, kazao je na press konferenciji u Institutu Igalo, povodom 18. Balkanskog prvenstva u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore, generani sekretar Evropske Karate federacije i predsjednik Karate Saveza Hrvatske, Stjepan Čelan.

Prvenstvo će se održati u Sportskm centru Igalo do nedjelje sa 800 prijavljenih učesnika. Crnu Goru predstavaljaće 75 takmičara. Takmičenje počinje ujutru, a cermonija svečanog otvaranja je u 16:30 h.

Picerija i restoran

-Želim da ovo bude dobro natjecanje, dobra promocija sporta, kako bi karate zauzeo značajno mjesto i onu poziciju koju je imao prije par godina, ali zbog politike nije mogao biti olimpijski sport. Nastala je ekspanzija ovog sporta i biće opšta ludnica . Zato i Balkanska federacija mora gledati kako da zauzme što bolje pozicije na narednim Olimpijskim igrama 2020. godine u Tokiju. Čim smo postali članovi olimpijske porodice mi smo počeli da se spremamo za Olimpijdu. A takođe se spremamo za Olimpijske igre mladih u Minsku i za Svjetsko prvenstvo mladih u Buenos Airesu. Mi smo sport u ekspanziji – istakao je Čelan.

O ovom događaju govorili su i predsjednik KS Crne Gore, Vladimir Joković, generalni sekretar Balkanske federacije i predsjednik KS Srbije Slavko Piper. Joković očekuje da će Crna Gora sa 75 takmičara postići dobre rezultate i zahvalan je na pomoći u organizaciji prvenstva Ministarstvu sporta Crne Gore i Opštini Herceg Novi.

Čulo se da su domaćini učinili sve da šampionat protekne u izuzetnoj atmosferi, sa do sada najvećim brojem prijavljenih takmičara. Prvenstvo će biti uvertira za Evropsko prvenstvo u Sočiju u februaru naredne godine.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code