CRVENI ALARM: INTENZIVNE PADAVINE I GRMLJAVINA OD PONOĆI

CRVENI ALARM: INTENZIVNE PADAVINE I GRMLJAVINA OD PONOĆI

259
0
Podijeli

Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore izdao je crveni meteo alarm zbog obilnih količina kiše koje se očekuju večeras iza ponoći.

Crveni alarm biće „na snazi” danas i sjutra.
Prema najavama meteorologa, nestabilni vremenski uslovi očekuju se od poslijepodnevnih časova, intenzivniji od ponoći, uz pljuskove sa grmljavinom i vjetrom. Kako je najavljeno, količine padavina dostizaće i prestizaće 100 l/m3, naročito u području Boke i orjenskom masivu.
U hercegnovskoj opštini od ponoća je palo oko 16 l kiše po m3, a zabilježena su i dva manja udara istočnog vjetra od po 12 m/s.
Nadležne komunalne službe kao i Služba zaštite i spasavanja dobile su obavještenje o crvenom meteo alarmu, a kako su nam rukovodioci ovih službi kazali, u tehničkom i kadrovskom smislu spremno dočekuju najavljeno loše vrijeme.
Podsjetićemo i da su protekla dva mjeseca radnici „Komunalno – stambenog” očistili 2 km i 310 metara potoka i kanala na području hercegnovske opštine, kao dio preventivnih aktivnosti u sprječavanju plavljenja grada, u susret „kišnoj sezoni”. Očišćeni su problematični kanali u dijelu Sutorine, kraja Igala, korito Opačice u Zelenici i korito potoka Nemile u Meljinama. Ukupna vrijednost izvedenih radova bila je oko 25 hiljada eura, za koje je bilo angažovano preduzeće „Fortis Mont” iz Herceg Novog.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code