“Čujte nas”- IX Festival gudača prvi put u Herceg Novom

“Čujte nas”- IX Festival gudača prvi put u Herceg Novom

0
Podijeli

Muzička škola Herceg Novi u saradnji sa NVO Bocche di Cattaro ugostiće Gudački orkestar Glazbene škole „ Franca Štruma“ iz Ljubljane u nedjelju 1. jula na Trgu od muzike. Nastupiće četrdeset mladih muzičara pod dirigentskom palicom Darinke Fabiani.

Pod sloganom “ Čujte nas” IX Festival gudača , kao i prethodnih godina, ima jasan i vidljiv cilj, pružiti podršku mladim muzičarima na putu njihovog razvoja i afirmacije kroz muzičke radionice, koncerte, predavanja i druženja.

Picerija i restoran

NVO Bocche di Cattaro već devetu godinu uspješno organizuje Festival gudača u Perastu, a hercegnovska Muzička škola je prvi put dio ove značajne manifestacije koja ima međunarodni karakter.

– Nastojeći da muzikom povežemo generacije, razvijemo saradnju i inteziviramo razmjenu iskustava, Muzička škola Herceg Novi , kao jedan od ključnih nosilaca kulturno – umjetničkog programa u gradu, želi da širi  svoju djelatnost i time poboljša kvalitet života našeg okruženja u cjelini- istakla je direktorica škole Nađa Karadžić.

Prema njenim riječima, prethodni festivali dali su očigledne rezultate, spajanjem tradicionalnih vrijednosti sa iskustvom i pokazali  da se festival gudača čvrsto drži  na evropskoj  kulturnoj mapi.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code