Ćurčija: Od juna brže i efikasnije rješavanje komunalnih problema

Ćurčija: Od juna brže i efikasnije rješavanje komunalnih problema

2784
10
Podijeli
 

sinisa curcija rjU lokalnoj samoupravi intenzivno se radi na primjeni i testiranju sistema 48, koji bi trebalo da bude u potpunosti operativan do 5. juna. Pomoću ove usluge građani će moći da podnose  zahtjeve u vezi komunalnih i infrastrukturnih problema tj. zapažanja, a koji se tiču rasvjete, čistoće, vodosnabdijevanja, parkinga.

– Ukoliko se zahtjev ne odnosi na nadležnost lokalnih preduzeća ili uprave, on će biti proslijeđen odgovarajućem državnom organu ili ustanovi. Takođe, omogućićemo slanje zahtjeva preko mejla, sms-a, pristupom samoj aplikaciji preko opštinskog sajta ili pozivom na broj 19800 – kaže za Radio Jadran načelnik Službe za zajedničke poslove i informacione sisteme Opštine Herceg-Novi, Siniša Ćurčija.

Cilj je da se u roku od 48 h problem riješi tj. i da se uputi povratna informacija.

– Krajem maja i početkom juna biće promotivna kampanja kroz koju ćemo detaljno upoznati građane sa funkcijom i svrhom sistema 48 h – najavio je Ćurčija.

Usluge Građanskog biroa u Herceg Novom će od ponedjeljka 16. maja građani moći da koriste u popodnevnim satima, jer će radno vrijeme biti do 19 h.

– Od 1. januara do 10. maja naplaćeno je 33.726,00 eura od administrativnih taksi. Otvorena je 231 radna knjižica, 11 volonterskih radnih knjižica, izdato je 430 uvjerenja o životu, izvršeno je 6100 ovjera, zavedeno je 13640 raznih zahtjeva, 2785 donuna zahtjeva, primljeno je 78 žalbi – kaže Ćurčija.

U toku prošle godine je kroz građanski biro obrađeno 32775 predmeta: ovjera, zahtjeva, radnih knjižica, žalbi i ostale dokumentacije.

 

Bežični internet na tri lokacije u gradu, biće dostupan u toku sezone za građane i turiste, a to je zajednički projekat Opštine i Telekoma.

– Telekom CG je izrazio interes za postavljanje tri hot spot tačke za bežični internet, na probni period od tri mjeseca. U Igalu (park između Nautilusa i zgrade Galeb), na Trgu Nikole Đurkovića i na Škveru. Nakon toga ćemo analizirati kvalitet usluge, odziv građana i turista, i odlučiti da li ćemo nastaviti. Ako nastavimo sa projektom, objavićemo poziv da se i drugi provajderi uključe u projekat – navodi Ćurčija.

10 Komentari

  1. Slican intervju je dao krajem januara i najavio projekat 48 za pocetak februara…ni ti u njega ne vjerujes,a prakticno znas da je nemoguc…smijesan si,al na zalost ti prolazi…

  2. Zanimljivo vrlo zanimljivo, da mi je samo znat kako ce rijesit problem kanalizacije ljetos…a ustvari znam kad otvore pipu i kroz potok puste g**** u roku 48 sati ispraznice se septicka 😉😂😂uzas

  3. Hoce li se neko mozda sjetit da prije sezone opere grad i setaliste prije sezone, ako im radi ona cistjerna

  4. Kad ce rjesit ovaj smrad od septickih jama….pola grada smrdi na g****….sve isto kao I prije,samo imamo nova auta I nove sijalice

  5. Sistem 48 sati zanimljiv projekat ali nemamo mi sluzbe koje u tako kratkom roku mogu ista rijesiti.eto neka nam Curcija posle par mjeseci kaze isplatili se ovaj sistem.

  6. Kako ste riješili komunalni problem što je ovaj poslednji jugo odnio šut i zemju u more tokom radova na šetalištu?

Ostavite komentar

*

code