Ćurčija: Od juna brže i efikasnije rješavanje komunalnih problema

Ćurčija: Od juna brže i efikasnije rješavanje komunalnih problema

2995
10
Podijeli

sinisa curcija rjU lokalnoj samoupravi intenzivno se radi na primjeni i testiranju sistema 48, koji bi trebalo da bude u potpunosti operativan do 5. juna. Pomoću ove usluge građani će moći da podnose  zahtjeve u vezi komunalnih i infrastrukturnih problema tj. zapažanja, a koji se tiču rasvjete, čistoće, vodosnabdijevanja, parkinga.

– Ukoliko se zahtjev ne odnosi na nadležnost lokalnih preduzeća ili uprave, on će biti proslijeđen odgovarajućem državnom organu ili ustanovi. Takođe, omogućićemo slanje zahtjeva preko mejla, sms-a, pristupom samoj aplikaciji preko opštinskog sajta ili pozivom na broj 19800 – kaže za Radio Jadran načelnik Službe za zajedničke poslove i informacione sisteme Opštine Herceg-Novi, Siniša Ćurčija.

Picerija i restoran

Cilj je da se u roku od 48 h problem riješi tj. i da se uputi povratna informacija.

– Krajem maja i početkom juna biće promotivna kampanja kroz koju ćemo detaljno upoznati građane sa funkcijom i svrhom sistema 48 h – najavio je Ćurčija.

Usluge Građanskog biroa u Herceg Novom će od ponedjeljka 16. maja građani moći da koriste u popodnevnim satima, jer će radno vrijeme biti do 19 h.

– Od 1. januara do 10. maja naplaćeno je 33.726,00 eura od administrativnih taksi. Otvorena je 231 radna knjižica, 11 volonterskih radnih knjižica, izdato je 430 uvjerenja o životu, izvršeno je 6100 ovjera, zavedeno je 13640 raznih zahtjeva, 2785 donuna zahtjeva, primljeno je 78 žalbi – kaže Ćurčija.

U toku prošle godine je kroz građanski biro obrađeno 32775 predmeta: ovjera, zahtjeva, radnih knjižica, žalbi i ostale dokumentacije.

 

Bežični internet na tri lokacije u gradu, biće dostupan u toku sezone za građane i turiste, a to je zajednički projekat Opštine i Telekoma.

– Telekom CG je izrazio interes za postavljanje tri hot spot tačke za bežični internet, na probni period od tri mjeseca. U Igalu (park između Nautilusa i zgrade Galeb), na Trgu Nikole Đurkovića i na Škveru. Nakon toga ćemo analizirati kvalitet usluge, odziv građana i turista, i odlučiti da li ćemo nastaviti. Ako nastavimo sa projektom, objavićemo poziv da se i drugi provajderi uključe u projekat – navodi Ćurčija.

10 Komentari

 1. Slican intervju je dao krajem januara i najavio projekat 48 za pocetak februara…ni ti u njega ne vjerujes,a prakticno znas da je nemoguc…smijesan si,al na zalost ti prolazi…
  0  0
 2. Zanimljivo vrlo zanimljivo, da mi je samo znat kako ce rijesit problem kanalizacije ljetos…a ustvari znam kad otvore pipu i kroz potok puste g**** u roku 48 sati ispraznice se septicka ???uzas
  0  0
 3. Sistem 48 sati zanimljiv projekat ali nemamo mi sluzbe koje u tako kratkom roku mogu ista rijesiti.eto neka nam Curcija posle par mjeseci kaze isplatili se ovaj sistem.
  0  0

Ostavite komentar

*

code