“Čuvari tvog poštenja” Borisa Liješevića večeras u Dvorani Park

“Čuvari tvog poštenja” Borisa Liješevića večeras u Dvorani Park

1036
6
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

U okviru programa 22. HAPS-a, na sceni Dvorane Park biće večeras izvedena predstava “Čuvari tvog poštenja”, autorski projekat jednog od vodećih režisera Borisa Liješevića.

 

Ideju za komad Liješević je pronašao u stihu crnogorske himne, a predstava se bavi savremenim društvenim okolnostima u kojima živimo i vrijednostima na kojima smo odgajani. Postaviće brojna aktuelna pitanja poput onih šta danas znači poštenje u Crnoj Gori, šta smo u stanju da žrtvujemo zarad časti i obraza, kakvi smo i gdje smo u odnosu na pretke, šta nam je donijelo vrijeme koje nas udaljava od osnovnog „koda“ naših predaka, te šta je ostalo od poštenja koje je iznjedrilo našu himnu.

Picerija i restoran

– Naši preci su živjeli u vremenu u kome nije bilo dovoljne hrane, obradive zemlje, sredstava za život, a kult poštenja čuvao je zajednicu. Vremena su se promijenila, promijenio se socio-ekonomski momenat, pa i način života. Šta odlazi u tradiciju, a šta ostaje u životu? – stoji u najavi JUK Herceg Festa.

U predstavi Gradskog pozorišta Podgorica igraju: Dubravka Drakić, Božidar Zuber, Emir Ćatović, Branka Femić, Željko Radunović, Katarina Krek, Ivona Čović-Jaćimović, Sanja Popović, Pavle Ilić, Branko Ilić i Simo Trebješanin.

Predstava je premijerno izvedena u KIC-u Budo Tomović u Podgorici, 18. februara.

Pored reditelja Liješevića, u autorskom timu su i Rambo Amadeus, koji je uradio muziku, Gorčin Stojanović kao scenograf, zatim kostimografkinja Tijana Todorović i dramaturškinja Stela Mišković.

Početak predstave je u 20.30 h, a karte su u prodaji po cijeni od 5 EUR.

6 Komentari

 1. HAPS nikad bolji. Izuzev Ocevi su gradili sve je potpuno nova produkcija. Angazovano i hrabro. Resakcije publioke sve govore. Steta je sto nema nagrade publike.
  5  0
 2. Tekst tretira ključni problem našeg društva : koje su to vrijednosti u društvu, kojim vrijednostima učimo djecu, ko ih uči, da li se bolje uči na ulici ili u školi, i kakva je svrha školovanja.

  Najhrabrije bavljenje kritikom društva u crnogorskom pozorištu.
  6  0
 3. Predstava je odlicna,podgoricki glumci vise nego dobri.Karta je povoljna 5 eura sto je za pozoriste pristojno.Novljani bi trebali iskoristiti HAPS i pogledati sto vise predstav.KULTURA SIRI VIDIKE
  6  0
 4. tužno je koliko je haps izgubio na kvalitetu. sve neke polualternativne predstave, uglavnom manjih pozorišta. a o nekoj eventualno premijeri i novoj predstavi HP-a više ni ne maštamo. svode haps na nivo sunčanih skala dok ga na kraju ne ugase. ili ne presele u titograd. a pozorište odavno nikome ne treba.
  1  7

Ostavite komentar

*

code