ČUVENI „VIVA VOX“ I NA KANLI KULI U HERCEG NOVOM

ČUVENI „VIVA VOX“ I NA KANLI KULI U HERCEG NOVOM

107
0
Podijeli

Koncert beogradskog Hora od četrdesetak članova VIVA VOX biće održan na Kanli kuli u Herceg Novom, sjutra u 21.30. Hor Viva Vox, predvođen dirigentkinjom Jasminom Lorin, postoji od 9. maja 2005. godine.

U nastupe četiri godine kasnije uvodi ritmičku podršku bitboksa, vokalne tehnike kojom se imitiraju zvuci bubnjeva i perkusija i okreće se izvođenju popularne muzike isključivo glasovima, bez instrumentalne pratnje (a cappella). Ova kombinacija čini ih jedinstvenim u Srbiji.
Širu popularnost stekli su u julu 2011. godine, kada je video snimak njihovog izvođenja pjesme Du hast njemačkog benda Rammstein postao viralni hit na društvenoj mreži YouTube.
Uslijedio je koncert u beogradskom Sava Centru 1. decembra 2011. godine, za koji su karte bile rasprodate već dvije nedjelje unaprijed. Na ovom koncertu prvi put su u svom maniru izveli miks pjesama britanskog benda The Prodigy koji je po popularnosti nadmašio njihovu obradu pesme Du hast. Samo godinu kasnije, početkom decembra 2012., Viva Vox je pred prepunom velikom salom Sava Centra održao ne jedan, već tri koncerta u nizu. Ostatak svijeta dobio je priliku da ih sluša uživo na turnejama u Poljskoj, Češkoj, Austriji, Belorusiji i mnogim drugim zemljama, a domaća publika na koncertima koje neprestano održavaju širom Srbije, ali i na festivalima kao što su Belgrade BeerFest i Exit.
Vrhunac njihove dosadašnje karijere predstavlja koncert u sali Generalne skupštine Ujedinjenih Nacija 14. januara 2013. godine. Kao jedini muzički sastav iz Srbije koji je ikada nastupio u ovoj dvorani, Viva Vox se pridružio listi probranih svjetskih muzičara kojima je pripala ta velika čast. Drugi koncert koji je obilježio karijeru hora bio je nastup u velikoj hali naroda u Pekingu, pred velikim brojem visokih državnih funkcionera Kine.
U okviru proslave desetog rođendana hora, osim izlaska prvog spota i albuma, Viva Vox je održao najveći koncert u dosadašnjem toku karijere – 9. maja 2015. u beogradskoj Kombank Areni.
Koncert u Herceg Novom organizuje Turistička organizacija.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code