D‐Marin Portonovi Montenegro Marina na Monaco Yacht Show‐u

D‐Marin Portonovi Montenegro Marina na Monaco Yacht Show‐u

1
Podijeli

Vodeći se misijom da raste i postavlja nove standarde i strategije razvijene upravljanjem marinama i nautičkom industrijom, te usput stvarajući vrijednost za poslovne partnere, D‐Marin je u januaru ove godine preuzeo poslovanje Portonovi Marine, saopšteno je iz kompanije Azmont Investments.

– Portonovi Marina, namijenjena prihvatu jahti i superjahti, koje će uživati na Jadranu, postala je dio D‐Marin porodice početkom 2018. godine. Nakon potpisivanja ugovora sa kompanijom Azmont Investments D‐Marin Portonovi Montenegro Marina će na jednom od najatraktivnijih dijelova crnogorske obale, nudity ugodan boravak svojim gostima. Istovremeno, koristeći svoje bogato iskustvo i visoke standarde upravljanja, D‐Marin nastavlja da širi svoje poslovanje novim ugovorima u upravljanju marinama – navode iz Azmonta.

Picerija i restoran

Smještena na istočnoj strani Portonovi Rizorta, Marina je izgrađena da prihvati jahte dužine i do 120 metara, sa 238 vezova. Opremljena  najnaprednijim tehnološkim rješenjima, marina će od 2019. godine pružati najveći nivo usluga.
D‐Marin Portonovi Montenegro Marina će služiti i kao granični prelaz, te će uz sve ostale sadržaje nuditi i snadbijevanje vodom i strujom, sanitarni čvor, servis za pranje te benzinsku stanicu.

Portonovi, se nalazi u srcu crnogorske obale, postaće jedna od najtraženijih destinacija Crne Gore i Mediterana. Prostiraće se na 26 hektara, pružajući raznovrsne rezidencijalne mogućnosti, privatne vile te prvi “One&Only” hotel u Evropi u kombinaciji sa Chenot Health Wellness Spa. Kada bude izgrađen, vrijednost rizorta će dostići 800 miliona eura.

O D‐Marin kompaniji

D‐Marin je kompanija u okviru Doğuş grupe koja kroz svoje poslovanje postavlja nove standarde u upravljanju marinama.

Upravljajući sa 11 jedinstvenih marina u Jonskom, Egejskom i Jadranskom moru, D‐Marin kreira jedan od najvećih međunarodnih lanaca marina na istočnom Mediteranu koji promoviše rekreacijski yachting, pruža ključnu infrastrukturu koja omogućava pristup zajednici plovnim putevima te razvija održive kompanije koje podstiču lokalno zapošljavanje i ekonomski rast.

D‐Marin je započeo svoje poslovanje u Turskoj 2003. godine sa svojom prvom marinom, D‐Marin Turgutreis. Kao druga marina, D‐Marin Didim je počela sa radom 2009. godine, nakon čega se 2010. godine D‐Marin mreži pridružila D‐Marin Göcek.
D‐Marin je proširio svoje poslovanje van Turske 2009. godine započevši poslovanje u Hrvatskoj kroz DMarin Mandalinu u Šibeniku. U aprilu 2012. godine, D‐Marin Dalmacija, najveća marina Hrvatske i D‐Marin Borik priključuju se D‐Marin porodici.
Ostvarivši partnerstvo sa Lamda Development i Kiriacoulis Mediterranean Cruises Shipping kompanijama, u decembru 2012. D‐Marin je dobio superyacht marinu svjetske klase ‐ Flisvos Marinu, dodajući u svoj portfolio 3 izvanredne marina destinacije u Grčkoj: Gouviu, Lefkas i Zeu.

Na kraju, D‐Marin preuzima upravljanje Portonovi Marinom u Crnoj Gori, čije je potpisivanje ugovora u januaru 2018. godine i time uvećao kapacitet vezova na 8,471.
U decembru 2015. godine, D‐Marin proširuje svoje uslužne djelatnosti i u ponudu uključuje opravku, remont i održavanje superjahti u sektoru jahtinga, zajedno u partnerstvu sa kompanijom MB92 iz Barselone. U aprilu 2017‐te godine Blohm+Voss La Ciotat, remontno brodogradilište u Francuskoj sa dokom dužine do 200m, te u oktobru 2017‐te Compositeworks bivaju preuzeti od strane MB92 Grupa koja počinje njihovo
upravljanje. MB92 Grupa ima 25 godina iskustva u superstrukturnoj opravci i održavanju. U avgustu 2018. godine, MB92 Grupa u potpunosti Blohm+Voss La Ciotat i sjedinjuje njihove operacije sa sa aktivnostima kompanije Compositeworks. U septembru Compositeworks postaje MB92 La Ciotat.

1 komentar

  1. Baš su našli da smjeste marinu u kumborski tjesnac, da i onako malo strujanja zaustave.A u prvom projektu,koliko se sjećam,nije bilo pomena o ovolikoj marini.” Veliki” mogu sve a mali ni stambeni objekat nego im ucrtavaju šume, livade i ostalo gdje nema gradnje.Tako nas štite.A mi plaćajmo poreze.

    1
    2

Ostavite komentar

*

code