Da li znate šta je “Kanavaca”

Da li znate šta je “Kanavaca”

2354
21
Podijeli

Kanavaca – krpa za brisanje

Da mladi nauče, a stari se podsjete

Picerija i restoran

 

21 Komentari

 1. Nazalost ovakve rijeci se sve manje cuju. Licno se trudim da ih odrzim ali svakim danom je kako pada standard sve vise pridoslica. Nemam nista protiv njih i moji su nekad bili pridoslice. Ali me nervira sto se oni ne prilagodjavaju nama a ne mi njima. Brzo ce “bokeski” i zamrijet.
  0  0
 2. NAJVAZNIJE JE DA SU TI STRANI NAZIVI OD OKUPATORA TAKO MILI I DRAGI,A GRADJANI KOJE SU SLICNI OKUPATORI ISTJERALI SA SVOJIH OGNJISTA I IZ NUZDE SE SKRASILI U NOVOM BAS IMAJU RUZAN GOVOR.
  0  0
 3. “Nijesam Ostroga mi”…”Djes bolan”…”sto cinis avetinjo” to nasi mladi u Novome lako prihvataju mada bi bilo lijepo da koriste vise Novljanskih izraza KENOVA ,ADIO, AJMO CA ,OCEMO LI U DJIR,DJESI DOME,KUSIN,FADZOLA ,KUKUMARI……
  0  0
 4. Bokeljka,ja zatrazih u radnji strucu kruva u skartoc.trebam li opisat reakciju?a jedan je ima i petnaestak godina obisao Igalo trazeci mali vaz biza.koliko se sjecam nidje ga nije dobio.:-)
  Salu na stranu lokalizmi su lingvisticko bogatstvo.kao i cirilica i latinica.i tako bi na sve to trebalo gledat da je srece.
  0  0
 5. Šugaman,bruškin,faculet,lencuo,pirun,bokun,skaline itd,gospodine OGLAS kod nas je to bilo tako,mi smo išli na ribanje sa karolom i udicom a ne na pecanje sa štapovima.Al ipak smo se svi razumjeli i sve je bilo pocukreno i svima je bilo dobro i kad ga pitate ke nova i kad kažete adio.Uvijek ljubazni,pristupačni i svi su nam dobrodošli.Al evo nestade jezika,nestade ljudi,dobismo neka nova slova,neke nove ljude da nas uče i pouče nekulturi koju donesoše i nametnuše nam.Koliko su oni uspješni najbolje pokazuje koliko smo mi s našim ke nova bili gostoprimljivi.E sad što je tu je,nema više…ni na pjacu pamidore a ne što drugo.ADIO
  0  0

Ostavite komentar

*

code