ĐACI LEVANGERA I HERCEG NOVOG: PRIJATELJSTVA I VEZE KOJE TRAJU

ĐACI LEVANGERA I HERCEG NOVOG: PRIJATELJSTVA I VEZE KOJE TRAJU

108
0
Podijeli

Učenici iz Levangera, koji su proveli sedam dana u gostima kod vršnjaka iz hesrcegnovske srednje škole “Ivan Goran Kovačić” vratili su se u Norvešku, puni lijepih utisaka iz grada pobratima Herceg Novog, Boke i Crne Gore.

– Ovo je sedma generacija koja učestvuje u projektu razmjene sa srednjom školom iz Levangera, grada-pobratima, nastavljajući dugu tradiciju prijateljskih odnosa i zbližavanja različitih kultura – rekle su našem radiju profesorke engleskog jezika u SMŠ “Ivan Goran Kovačić”, Anica Radan i Snežana Brajović.
U ovom svojevrsnom spajanju Sjevera i Juga jezičke barijere nisu ni postojale, engleski jezik je bio “lingua franca”, a mladi ljudi su se divno zabavili istražujući izraze i poruke koje su međusobno razmjenjivali koristeći svoj maternji jezik, ističu Radan i Brajović.
Ne krijući zadovoljstvo zbog uspješne posjete, one su kao domaćini, bile u prilici da im pokažu bogatstvo naših prirodnih ljepota, ali i neodoljive ukuse i mirise bokeških gulozeca uz nenadmašno gostoprimstvo porodica domaćina.
– Veoma srdačno smo dočekani kako u “Tramuntani”, “Ćatovića mlinima”, konobi “Krušo” tako i uz sjajnu atmosferu, u školi, na brodu “Boni” i na oproštajnoj zabavi u domu Čeprnića – istakle su profesorice Radan i Brajović.
U izazovnoj šetnji od Rosa do Žanjica, profesor Milenko Živković je đačku delagaciju iz Norveške upoznao sa mnogim geografskim zanimljivostima, a o istoriji pomorstva i filateliji im je pričao gostoprimljivi domaćin, kapetan Tomo Katurić.
– Ostvarivanje ovog projekta je rezultat saradnje naše škole sa Opštinom Herceg-Novi i nesebične pomoći koju smo dobili od agencije Gorbis i firmi “Mako”DOO, “Orfelin”, “Veloder”, “Bokatim”,”Komunalno preduzece”, M. Mustur – naglašavaju profesorke engleskog jezika iz novske srednje škole.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code