Dan energetske efikasnosti u Tivtu

Dan energetske efikasnosti u Tivtu

727
0
Podijeli

Nizom aktivnosti od nedjelje 5. marta do utorka 7. marta u Tivtu će biti obilježen Dan energetske efikasnosti – 5. mart. Pogram će biti realizovan uz podršku njemačke organizacije za međunarodnu saradnju – GIZ, a u saradnji sa Ministarstvom ekonomije, UNDP-jem, NVO “Green Home”, NVO Biciklo.me i Fondacijom za promovisanje nauke PRONA.

Unapređenje svijesti o značaju i potencijalima energestske efikasnosti cilj je ove manifestacije, a sve pod sloganom “Osvjesti se – budi efikasan”. U realizaciju ovog trodnevnog programa biće uključen značajan broj učesnika različitih starosnih i interesnih grupa.

Picerija i restoran

Program počinje u nedjelju, 5. marta u 10 časova, na gradskoj rivi Pine. Učenici osnovnih škola izložiće radove i prezentovati unikatne rukotvorine na temu energetskog osvješćivanja. Istovremeno će se građanima dijeliti štedne sijalice, a biće organizovana i promotivna biciklistička vožnja gradom i to od 12:15 do 12:45 h, u saradnji sa NVO Biciklo.me iz Podgorice i NVO Staza iz Tivta.

U 13 h biće upriličeno prikazivanje dokumentarnog filma “Bicikli pričaju priče”, u multimedijalnoj sali opštine. Ulaz na projekciju filma je slobodan.

Konferencija na temu energetske efikasnosti biće organizovana u ponedjeljak, 6. marta u multimedijalnoj sali Opštine Tivat, u 11 časova. Na konferenciji će učestvovati predstavnici Ministarstva ekonomije, GIZ-a, UNDP-a i NVO “Green Home”. Između ostalih prisutnima će se obratiti i predsjednica opštine Tivat dr Snežana Matijević.

U holu ispred multimedijalne sale biće upriličen izložbeno-edukativni događaj, na kojem će se predstaviti izlagači – nekoliko crnogorskih kompanija koje promovišu energetsku efikasnost uz podršku Fondacije za promovisanje nauke PRONA, ali i učenici SMŠ “Mladost” iz Tivta, sa patentima.

Ova trodnevna manifestacija završiće se u utorak, 7. marta projekcijama serijala “Energetska efikasnost nije mogućnost – ona je moć”, u multimedijalnoj sali opštine Tivat, u 10  i 11  časova. Serijal je koprodukcija GIZ-a i Ministarstva ekonomije. Ulaz na projekcije je slobodan.

U slučaju lošeg vremena dio manifestacije koji je planiran na otvorenom (nedjelja, 05. mart) će biti odložen za naknadno dogovoreni termin.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code