Dan Gradske muzike Herceg Novog uz izložbu i premijerno izvođenje Bramsove Mađarske...

Dan Gradske muzike Herceg Novog uz izložbu i premijerno izvođenje Bramsove Mađarske igre br. 5

0
Podijeli

U prostorijama Gradske muzike na Karači sinoć je upriličen program povodom Dana Gradske muzike Herceg Novi.

Progam su zajednički realizovali članovi Gradske muzike i Udruženja likovnih umjetnika, a publika je imala prilike da vidi izložbu radova nastalih tokom projekta Udruženja pod nazivom „Djeca djeci“. Svečanost je obilježilo i premijerno izvođenje Bramsove Mađarske igre br. 5, koja je ujedno bila i poklon najmlađih članova novskog limenog ansambla.

Picerija i restoran

– Obilježavanje Dana Gradske muzike proteklo je u pravom smislu te riječi – svečano. Iza nas je 131 godina rada, a sa ponosom mogu da kažem da je posljednja godina bila jako uspješna. Realizovali smo prvenstveno Praznik mimoze, ali i sve defilee tokom ljeta, gostovali u Beogradu, Podgorici, Kotoru, Sutomoru, kao i na defileima na Međunarodom susretu klapa u našem gradu, manifestaciji Big Game Fishing i Međunarodnom takmičenju u sportskom ribolovu. Nakon svih predivnih riječi i podrške koju smo ovih dana dobili povodom Dana Gradske muzike, posebno bih izdvojila čestitku predsjednika Opštine, Stevana Katića. Naša ljubav prema onome što radimo, rad i trud koji ulažemo, mogu biti samo intezivniji, kako u okrekstru, tako i u našem mažort ansamblu – kazala je kapelnica Gradske muzike Herceg Novi, Valentina Kulinović.

Koktel druženje u prostorijama na Karači, pored predstavnika lokalne uprave, sekretarke za kulturu, Ane Zambelić Pištalo i Tamare Vujović iz kabineta predsjednika Opštine, upotpunile su delegacije pobratimskih opština, Novog mesta iz Slovenije i Osečine iz Srbije.

– Sa ovim opštinama nastavićemo da njegujemo saradnju . Već imamo pozive na koje ćemo, nadam se, odgovoriti i svojim prepoznatljivim i atraktivnim nastupom uveličati njihove programe i svečanosti u toku 2018. godine. Pripreme za Praznik mimoze, koji nam je najvažniji Festival, jer smo neodvojivi dio već pola vijeka, počele su 1. septembra – navodi Kulinović.

Gradska muzika Herecg Novi je udruženje sa najdužom tradicijom na ovim prostorima. Zajedno sa mažoret ansamblom predstavlja simbol Herceg Novog i neodvojivi segment svih pučkih svečanosti.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code