DAN HERCEG NOVOG – 28. OKTOBAR – 71 GODINA U SLOBODI

DAN HERCEG NOVOG – 28. OKTOBAR – 71 GODINA U SLOBODI

465
0
Podijeli

U svečano ruho obukao se Herceg Novi, koji slavi 71 godinu oslobođenja od fašističkog okupatora. Obilaskom i polaganjem vijenaca na spomen obilježja palim borcima i rodoljubima u oslobodilačkim ratovima delagacije Opštine, Organizacije boraca i Vojske Crne Gore počele su centralne svečanosti povodom Dana opštine Herceg Novi.

Cvijeće i vijenci su položeni na spomen obilježja na Sat kuli, kod Manastira Savina i na spomenik Bezmetković. Promenadni koncert od Trga Nikole Đurkovića do Dvorane Park priredili su Gradska muzika i Mjesna muzika Đenovići i mažoretke.
Svečanu sjednicu Skupštine opštine u Dvorani Park uveličali su brojni gosti iz zemlje i inostranstva, predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, izvanredan umjetnički program sa puno novskih nota i duha. Mada, sjednici nijesu prisustvovali odbornici opozicije.
Predsjednik Skupštine Andrija Radman čestitajući Praznik grada i kandidaturu za Evropsku prijestonicu kulture kazao je, pored ostalog:
– Marljivo i posvećeno radimo da Herceg Novi učinimo sve boljim i ljepšim, gradom poželjnim i udobnim za življenje, o čemu će svjedočiti vrijeme koje slijedi – poručio je Radman uvjeren da je za budućnost izabrana nada i dijalog, inovativnost i kreativnost, energičnost i preduzimljivost.
Predsjednica opštine Nataša Aćimović kazala je da se prošlost ne možemo mijenjati, ali možemo sadašnjost i stvarati sistem zasnovan na novim vrijednostima, zarad daljeg napretka.
– Nastavljamo stare projekte: proširenje infrastrukturnih i poboljšanje elektroprivrednih objekata, putne mreže, izgradnju sanitarne deponije, fabrike za preradu otpadnih voda i kvalitetnije vodosnabdijevanje, obilaznice oko grada, rekonstrukcije Šetališta Pet Danica, jer je upravo dobra infrastruktura preduslov za razvoj grada i realizaciju drugih značajnih projekata u turizmu kao osnovnoj privrednoj grani – istakla je predsjednica Aćmović, navodeći neke od projekta koji treba da promjene čitav ekonomski ambijent grada. To su investicije Porto Bono, turistički rizort „Montrose”, „Luxory rizort Mrkovi”, projekti Kompanije Northstar, izgradnja hotelskog kompleksa „Lazaret” u Meljinama, “Park” u Bijeloj i svakako projekat Portonovi u Kumboru.
Povelju o bratimljenju Herceg Novog i Barlete predsjednici Opštine Herceg Novi je u ime predsjednika Opštine Barleta, Paskvalea Kašćele uručio Đuzepe Gamarota. Time je formalizovano bratimljenje dva grada koja su započeli saradnju 1969. godine.
Na svečanoj sjednici Oktobarska nagrada dodjeljena je ekonomisti u penziji i publicisti, Milanu Mišu Brajeviću, koji je kazao da najdraža priznanja dolaze od svojih, grada ili države.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code