Dan kineske kulture u Novom

Dan kineske kulture u Novom

1
Podijeli

U Herceg Novom će sjutra prvi put biti organizovan Dan kineske kulture. Manifestacija pod nazivom „Pozdrav Kino“ je plod saradnje Instituta Konfučije Univerzitetu Crne Gore, Fakulteta za menadžmet u Herceg Novom, JUK Herceg festa i Gradske kafane.

Program Dana kineske kulture biće realizovan u Gradskoj kafani od 14:30 do 18 časova, dok će u maloj Sali Dvorane Park u 19:30 biti prikazan film „Karate kid“ iz 2010. Godine.

Picerija i restoran

– Iz Instituta Konfucije poručuju da imaju odličnu saradnju sa našim gradom, te izražavaju veliko zadovoljstvo što će imati priliku da predstave kineske tradicionalne kostime, kinesko pismo, vještinu sječenja papira, igre sa štapićima, kineske muzičke instrumente, kinesku medicinu, i još mnogo toga – poručuju organizatori.

Institut je na Univerzitetu Crne Gore otvoren u februaru 2015. godine, kroz partnerstvo sa Čangša Univerzitetom nauke i tehnologije. Misija Instituta Konfucije je podučavanje kineskog jezika, kulturno-obrazovne razmjene i saradnja Narodne Republike Kine i drugih zemalja.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code