Dan opštine Tivat: Evropski grad po mjeri građana

Dan opštine Tivat: Evropski grad po mjeri građana

531
2
Podijeli

dan opstine tivat 211115
Foto: Radio Tivat

Nizom svečanosti i Tivćani su danas obilježili Dan Opštine i dva vjerska praznika. Sa svečane sjednice čulo se da se Tivat razvija shodno potrebama njegovih građana i da uprkos krizi ide naprijed. Optimizam u
obraćanju predsjednika opštine, Ivana Novosela dok je govorio o završenim projektima i onim koji predstoje. Po značaju se ističe izgradnja autobuske stanice vrijedne 3,5 miliona eura i završetak rekonstrukcije gradske rive Pine, u što je ukupno uloženo 2,2 miliona eura.
– U 2016. godini biće završeno postrojenje za preradu otpadnih voda, dvije zgrade na lokaciji Švedske barake, objekat na Seljanovu za potrebe Crvenog krsta i Dnevnog centra za djecu sa posebnim potrebama, kao nastavak izgradnje kanalizacione i vodovodne mreže – kazao je Novosel precizirajući završetak 140 stanova za radnike lokalne i državne uprave na Seljanovu.
Novosel je kazao da su u Tivtu ponosni što je njihov grad prerastao u moderan mediteranski i esvropski, po mjeri građana, ali i gostiju.
– Nastojali smo da pratimo opšte društvene i ekonomske trendove, pratimo i idemo u susret potrebama građana iz oblasti kulture, sporta, obrazovanja, socijale, što nas istinski čini uspješnim gradom čiji je centar interesa građanin, uvjeren je Novosel.
Nakon svečane sjednice Skupštine potpisan je protokol o saradnji između Turističke organizacije Tivat i Sektora za razvoj opštine Karpoš iz Makedonije.

2 Komentari

  1. Još samo da maknu ležeće policajce sa magistrale,a bezbjrdnost učenika riješe ogradom pa da budu evropski grad.Ovako je najlakše pa neka sav tranzit duž primorja “skakuće” i zapamti Tivat.
    0    0

Ostavite komentar

*

code