DAN OPŠTINE HERCEG NOVI – IMAMO RAZLOGA ZA PONOS I OPTIMIZAM

DAN OPŠTINE HERCEG NOVI – IMAMO RAZLOGA ZA PONOS I OPTIMIZAM

133
0
Podijeli

dan opstine hn– Moramo da nastavimo da kreiramo prepoznatljiv imidž Herceg Novogu okviru strategije razvoja koji će se bazirati na trendu razvoja turističke privrede i očuvanju prirode, bogatom naslijeđu sadašnjem investicionom zamahu i postojećim potencijalima – kazao je danas na svečanoj sjednici SO Hreceg Novi povodom 28. oktobra Dana oslobođenja, predsjednik opštine, Dejan Mandić.
Ekonomska kriza je pogodila i Herceg Novi, ali je Mandić kazao da se oni trude da je prevaziđu i izbore se hrabro sa njom. Zato su se i okrenuli poboljšanju infrastrukture, kako bi obezbjedili povoljan ambijent za nova investiciona ulaganja.

dan opstine mandic– U naredne dvije-tri godine predviđeno je ulaganje od 40 milona eura u proširenje infrastrukturnih objekata, jer dobra infrastruktura je preduslov za razvitak grada – rekao je Mandić i istakao da će u naredne 4 godine biti uloženo 600 milona eura u razvojne projekte što će se odraziti i na život i standard građana.
On se zhvalio svima koji su opštini u proteklom periodu pomogli konstruktivnim kritikama, a kako je rekao oslonac imaju u mladim i obrazovanim ljudima. Oberćao je da će nastaviti i dalje da rade u interesu grada i građana ne obazirući se na svoje i političke interse.
Zbog svega što je prikazano u polučasovnom filmu tokom današnje sjednice o onome što je urađeno između dva rođendana, Mandić kaže da imamo razloga za ponos i optimizam.
dan opstine rade bubanja– Ostanimo dosljedni u spovođenju ciljeva za bolji i lijepši Herceg Novi, rekla je predsjednica Skupštine opštine Danijela Đurović.
– Kao i u svakom poslu i ovom smo sigurni da može mnogo bolje i više, nastavljamo da tom cilju podređujemo sve aktivnosti, na tom putu ćemo istrajati, jer smo svijesni da smo odgovorni za ukupno stanje u našem političkom društvu, poručila je Đurovićka.
Danas su dodjeljenje i Oktobarske nagrade Herceg Novog, protojereju Radomanu Bubanji, za doprinos duhovno-religijskom prosvjećivanju. On se zahvalio svima koji su ga predložili, ali i onima koji su o tome odlučivali i dozvolili i svima onima kojima je drago što je baš on dobitnik najvećeg priznanja grada.
– Biće ovo draga uspomena iz ovoga grada kome sam posvetio 40 godina života – rekao je protojerej Bubanja.
Drugi dobitnik Oktobraske nagrade je džudo klubu Igalo, za unapređenje sporta i ostvarene sportske rezultate. Primio je Svetozar Mustur. Povelja grada pripala je počasnom građaninu Herceg Novog humanisiti i velikom prijatelju ovog grada, iz bratskog Levangera, Per Jarle Eriksenu.
dan opstine dzudo klubSvečana sjednica održana je u prisustvu brojnih zvanica, predstavnika diplomatskog kora u Crnoj Gori i Herceg Novom, investitora, kao i članova brojnih delegacija iz gradova pobratima Beočina, Kranja, Bačke Topole, Čajetine, Trebinja, Loznice i Valpova. Sjednici koja je počela intoniranjem državne himne prisustvovale su delegacije Andrijevice, Danilovgrada, Bijelog Polja, Budve, Nikšića, Plužina, Tivta, Kotora, Ulcinja, Kolašina.
U svečanom programu su učestvovali učenici i profesrori Muzičke škole, a sjednci je predhodilo polganje vijenaca na spomen obilježja palim borcima NOB-a na Savini, kao i na Sat kuli.
Program proslave počeo je defilom Mjesne muzike iz Đenovića i hercegnovskih mažoretki glavnom gradskom ulicom.

Picerija i restoran

 

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code