“DAN OTVORENIH VRATA” U DOMU U BIJELOJ PRVI PUT BEZ NOVSKE LOKALNE...

“DAN OTVORENIH VRATA” U DOMU U BIJELOJ PRVI PUT BEZ NOVSKE LOKALNE UPRAVE

179
0
Podijeli

Oko 150 ljudi velikog srca i dobre volje iz Herceg Novog i Tivta okupilo se, na opšte zadovoljstvo štićenika, juče u Dječijem domu “Mladost” na jubilarni, 40. “Dan otvorenih vrata”.

Ono što je najviše iznenadilo osoblje u Domu jeste da ih osim Udruženja žena iz Meljina i mladih DPS-a niko iz lokalne zajednice nije posjetio.
Kako nam je rekla zamjenica direktora Doma Slavica Ilić, “opravdanje” bi trebalo potražiti možda i u činjenici da su predstavnici lokalne samouprave juče bili zauzeti sjednicom lokalnog parlamenta. Pored dva odjeljenja četvrtihih razreda OŠ Orjenski bataljon iz Bijele koji su došli zajedno sa svojim učiteljicama, tradicionalno su ih posjetili i učenici srednjih i osnovnih škola iz Tivta. Atmosfera je bila više nego fantastična, a djeca su na kraju bila zadovoljna, što je i najvažnije.
Kao i za preko 100 hiljada učenika u Crnoj Gori, i za štićenike Doma u Bijeloj danas završava prvo polugodište. Ilićka se nada da će đačke knjižice biti pune dobrih ocjena sa što manje slabih, ali u svakom slučaju djecu očekuje aktivan zimski raspust.
“Imaju organizovano zimovanje na Ivanovim koritima, posjetićemo Dječiji dom u Banja Luci, Užicama i Sloveniji, tako da će im zimski raspust zaista biti sadržajan. Ono što željno iščekujemo je snijeg na Lovćenu”.
Štićenici Doma otputovaće za Bar na otvaranje jedne diskoteke u kojoj će biti priređena žurka, a prisustvovaće i humanitarnom koncertu takođe u Baru. I ove godine 31. decembra u Domu biće priređen doček Djeda Mraza koji će dijeliti poklone, a nakon toga uslijediće svečana večera i odbrojavanje posljednjih sati stare godine.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code