Dan planete Zemlje: Čišćenje plaže u Igalu

Dan planete Zemlje: Čišćenje plaže u Igalu

1132
0
Podijeli

images_slike_dogadjaji_2015_razno_april_uredjenje_plaze_igalo2Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom i ove godine obilježiće nizom ekoloških akcija 22. april, Dan planete Zemlje. U saradnji sa lokalnim nevladinim organizacijama, školama i drugim ustanovama biće organizovane akcije čišćenja i uređenja morskog dobra u svim primorskim gradovima.

Kad je riječ o Herceg Novom, tradicionalno čišćenje dječije i plaže prilagođene licima sa invaliditetom ispod starog dijela Instituta biće organizovano sjutra ujutru. U akciji će učestvovati djeca iz NVO Udruženje roditelja djece i omladine sa teškoćama u razvoju „Zrak sunca“, njihovi volonteri, djeca iz vrtića, osnovnih i srednjih škola, predstavnici Instituta, Stambeno komunalnog d.o.o, članovi Udruženja umjetnika i drugi. Od prikupljenog otpada biće napravljene skulpture kao sinonim zaštite planete, obale i mora. Početak akcije najavljen je za 10 h.

Picerija i restoran

Dan kasnije, u četvrtak od 10 h, Morsko dobro će u Budvi u saradnji sa NVO „Green Net – Zelena mreža“ sprovesti akciju čišćenja i uređenja prostora u blizini “Vile Manojlovića” tj. plaže i njenog zaleđa, čišćenje staze, uređenje javnog mobilijara. Pored ovih aktivnosti, djeca iz vrtića “Ljubica Jovanović Maše” izvešće kratak skeč na temu očuvanja Planete Zemlje, nakon čega će likovnim radovima prenijeti poruku odraslima kako treba čuvati našu obalu i more. U ovoj akciji učestvovaće volonteri NVO “Green Net”, radnici Javnog komunalnog preduzeća Budva, učenici OŠ “Stefan Mitrov Ljubiša”, djeca vrtića “Ljubica Jovanović Maše”, aktivisti fitness studia “Positive”, službenici JU “Grad Teatar Budva”, kao i ostali građani i turisti dobre volje.

Akcije čišćenja u Kotoru i Tivtu biće organizovane u petak 22. aprila, takođe od 10 h.

Morsko dobro će u saradnji sa NVO „Eko Centar Delfin“ realizovati akciju čišćenja priobalnog područja mjesne zajednice Risan. Na ovom potezu biće zasađeno 10 sadnica ukrasnog bilja, a biće održana radionica na temu „Održivo upravljanje otpadom – reciklaža“. Pored volontera NVO „Eko Centar Delfin“ akciji će se pridružiti i učenici OŠ „Veljko Drobnjaković“, MZ „Risan“, „Komunalno Kotor“ d.o.o., i NVO „Udruženje žena Risna“.

Istog dana u Tivtu od 10 h, Morsko dobro će u saradnji sa SMŠ „Mladost“, realizovati akciju čišćenja plaže Belane i njenog zaleđa. Sakupljeni otpad će se selektivno prikupiti i deponovati na za to predviđeno mjesto. U akciji će učestvovati službenici Javnog preduzeća, članovi ekološke sekcije SMŠ „Mladost“, kao i drugi građani i turisti grada.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code