Dan sjećanja na žrtve saobraćajnih nesreća: Dirljivo pismo porodice Baković

Dan sjećanja na žrtve saobraćajnih nesreća: Dirljivo pismo porodice Baković

0
Podijeli

slavko-bakovicALFA Centar će u nedjelju organizovati performans kojim će obilježiti  Međunarodni dan sjećanja na žrtve saobraćajnih nesreća. Događaj će se održati na raskrsnici Podgorica-Cetinje-Nikšić-Zabjelo (kod nikšićkih semafora) s početkom u 11:30h.

Obilježavanju ovog dana pridružila se porodica tragično nastradalog Slavka Bakovića, koji je život izgubio u saobraćajnoj nesreći 19. septembra 2016.godine.

Picerija i restoran

Pismom se obratio Slavkov otac, Svetozar i poručio građanima:

“Želim da se mladim ljudima pokaže kako jedna sekunda nepažnje od porodičnog i ličnog raja i bajkovitog života napravi pravi pakao svima.

Slavko je bio odličan pravnik pri kraju magistarskih studija, kadet pilotske akademije za komercijalno vazduhoplovstvo, predsjednik Savjeta mladih DPS-a Herceg Novi, vrlo uspješan političar a živio je samo dvadeset četiri godine i dvadeset tri dana.

Hoću da pošaljem snažnu poruku da ne stradaju isključivo nestabilni, pijani ili drogirani ljudi.

Moj Slavko je bio primjer uspješnosti, a prije par mjeseci je obavio psiho-fizičke preglede koji su bili besprekorni i test kod Međunarodne komisije za komercijalnog pilota i dobio nadprosječnu ocjenu.

Apsolutno svi putevi su mu bili otvoreni.

Tog 19. septembra Slavko se vraćao sa službenog puta iz Nikšića za Podgoricu i vozio je službeno vozilo mnogo niže klase i starije proizvodnje (Reno Clio) od njegovog privatnog vozila (Audi A5).

Ovo napominjem zbog predrasuda da se nezgode događaju sa “bijesnim” vozilima, a ustvari jaka i ispravna vozila, novije proizvodnje čuvaju živote putnika.

Vozilom je upravljao potpuno svjesno bez ikakvih nedozvjenih supstanci u organizmu.

Takođe napominjemo da je dva mijeseca prije nezgode radio sve zdravstvene preglede za pilota kao i ranije pomenute testove inteligencije i psihičkog stanja, što potvrđuje da je u smrt otišao u najvećoj psiho – fizičkoj snazi, bez premora, pospanosti, opijata i slično”, poručio je Svetozar Baković.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code