DANAS PREKID STUDENTSKOG BOJKOTA NASTAVE U IGALU?

DANAS PREKID STUDENTSKOG BOJKOTA NASTAVE U IGALU?

0
Podijeli

Studenti I godine Fakulteta za primijenjenu fizioterapiju u Igalu nastavili su i danas, treći dan, bojkot predavanja.

I dalje kategorično tvrde da od bojkota neće odustati dok im se ne ispune tri zahtjeva – popravni kolokvijumi, smanjivanje uslovnih predmeta i popravljanje kriterijuma ocjenjivanja.
Kako je našem radiju kazao predstavnik studenata I godine, Nemanja Laban, danas su održali kratak sastanak sa dekanicom fakulteta dr Sofijom Žitnik Sivački. Dostavili su joj u pismenoj formi svoje zahtjeve. Prema njegovim riječima dekanica Sivački je kazala da će njihovi zahtjevi biti razmatrani na Vijeću profesora, koji će najvjerovatnije biti održano do 10. marta.
“Dobili smo ponudu da nastavimo sa predavanjima. U 16 h organizujemo sjednicu svih studenata I godine, na kojoj ćemo odlučiti da li da nastavimo sa bojkotom do tog Vijeća profesora. Uglavnom, od naših zahtjeva nećemo odustati”.
Iz dekanata Fakulteta su našem radiju potvrdili da su studenti razgovarali sa dekanicom Sivački, ali i nastavili sa bojkotom predavanja.
Studentima I godine su se, po riječima Labana, pridružile i kolege sa II godine.
“Za sad je većina da se štrajk nastavi. Mi smo i juče i sinoć bili organizovani po grupama, pa je na smjene “dežuralo” po 50 studenata iz I i II godine. Iako smo se malo smrzli, ne odustajemo i nadamo se da će nam zahtjevi biti ispunjeni”.
Studenti su od ponedjeljka zatvoreni u jednom od kabineta za predavanje, tvrdeći da ih, sve što zahtjevaju sljeduje po Bolonji i ugovorima o studiranju koje su potpisali. Njihove zahtjeve, međutim, dekanica Sivački smatra nerealnim, kao i atakom na reference Fakulteta i Univerziteta Crne Gore.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code