“Dani evropskog filma” u Tivtu

“Dani evropskog filma” u Tivtu

474
0
Podijeli

dani-evropskog-filma-tivatU okviru festivala Dani evropskog filma, od 12. do 14. septembra u Centru za kulturu u Tivtu biće prikazano 5 filmova novije filmske produkcije iz zemalja Evropske unije. Dane Evropskog filma organizuje Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori, uz podršku EU info centra, od 8. do 28. septembra.

Tokom trajanja manifestacije crnogorska publika u šest opština moći će da pogleda 14 filmova iz različitih evropskih produkcija koje su obezbijedile ambasade zemalja članica EU.

Picerija i restoran

Ulaz na sve projekcije je besplatan, a osim Tivta, filmovi će biti prikazivani u Podgorici od 8. do 11. septembra, u Nikšiću od 13. do 15. septembra, u Pljevljima od 16. do 18. septembra, Bijelom Polju od 19. do 21. septembra i u Kotoru od 26. do 28. septembra.

U programu manifestacije učestvuju ambasade Njemačke, Estonije, Italije, Švedske, Holandije, Francuske, Rumunije, Litvanije, Češke, Slovenije, Slovačke, Bugarske, Kipra i Grčke. Crnogorskoj publici predstaviće se filmovima novije proizvodnje, a repertoar čini raznovrsna paleta filmova od istorijskih drama, crnohumornih komedija preko savremenih urbanih priča do dječjih filmova.

Takođe, u pratećem dijelu manifestacije, 12. septembra, u EU info centru biće organizovana panel diskusija na temu crnogorskog filma danas uz učešće renomiranih filmskih djelatnika. Publika će moći da pogleda i 5 kratkih filmova crnogorskih autora.

Kompletan program Dana evropskog filma u Tivtu možete pogledati ovdje.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code