DANIJEJA ĐUROVIĆ: NIŠTA OD PREDIZBORNIH OBEĆANJA LOKALNE VLASTI U NOVOM

DANIJEJA ĐUROVIĆ: NIŠTA OD PREDIZBORNIH OBEĆANJA LOKALNE VLASTI U NOVOM

95
0
Podijeli

Aktuelna vladajuća koalicija u Herceg Novom, iako je prošla već osminu mandata, nije ispunila nijedno od predizbornih obećanja, a posljedice njihove nesposobnosti uveliko trpe svi građani – navodi u saopštenju predsjednica OO SNP-a, Danijela Đurović.

– Ako bi uređenje grada, rješavanje akutnih problema, kao što je izgradnja kanalizacionog kolektora, funkcionisanje Turističke organizacije i uspostavljanje rada lokalnih javnih preduzeća i sekretarijata opštine trebalo da bude prioritet i jasan pokazatelj realizacije predizbornih obećanja i odgovornosti ljudi koji sada vrše vlast u gradu, onda posebno zabrinjava nedostatak ideje i još više sposobnosti da se važna pitanja riješe – kaže Đurovićka.
Ona dodaje da vlast za razliku od predizbornih kvalitetnih rješenja danas jedino nudi nejasan raskid ugovora sa izvođačem radova, prijetnju lokalnom budžetu zbog sve izvjesnijeg sudskog spora i potpunu neizvjesnost kako će Novljani dočekati turiste sa razrovanim i mračnim ulicama, šetalištu i Rivijeri.
Kako je saopštila, čisti se i uređuje park Boke, ali na uštrb javnih parkovskih površina i Savinske dubrave. Takođe, u potpunosti nepromijenjenim režimom rada, kadrovski i organizaciono funkcioniše
Parking servis, iako su bile velike kritike u predizbornoj kampanji čak i inicijativa za ukidanje ovog preduzeća, primjećuje predsjednica lokalnog SNP-a.
Ona tvrdi i da je priča oko depolitizaciji lokalne uprave i insistiranje na javnim konkursima gdje će se birati isključivo najkvalitetnija kadrovska rješenja, postala je bajka.
– U svemu je posebno interesantan DPS, odnosno onaj dio koji je ostao lojalan centrali u Podgorici. Prepuštajući Izboru sve najvažnije pozicije u gradu i prenoseći na njih odgovornost za nefukcionisanje, žele da nakon dvije godine i u politici nepoznate kombinatorike rotirajućih mandata, pokažu svoje „sposobnosti” u svoje vrijeme.
Vrijeme ide, 29. maj bi morao biti dan D za Institut Igalo, ali su sve tiši glasovi iz Izbora. Prostest – možda, možda – ne, svakako ništa od raskidanja koalicije, jer jednom zauzete fotelje teško se napuštaju – navodi se u saopštenju predsjednice OO SNP-a, Danijele Đurović.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code