DANIJELA ĐUROVIĆ: AKO NE PONIŠTE TENDER ZA PRIVATIZACIJU INSTITUTA TRAŽIĆEMO RASPISIVANJE...

DANIJELA ĐUROVIĆ: AKO NE PONIŠTE TENDER ZA PRIVATIZACIJU INSTITUTA TRAŽIĆEMO RASPISIVANJE VANREDNIH IZBORA

185
0
Podijeli

Klub odbornika SNP Herceg Novi tražiće hitnu sjednicu Skupštine opštine i raspisivanje vanrednih lokalnih izbora, ukoliko Savjet za privatizaciju na današnjoj sjednici ne poništi tenderski postupak za privatizaciju Instituta „Dr Simo Milošević”, navodi se u saopštenju predsjednice Opštinskog odbora SNP Herceg Novi mr Danijele Đurović.

Najava današnje sjednice Savjeta za privatizaciju i odlučivanja o privatizaciji najvažnijeg privrednog subjekta u Herceg Novom – Instituta „Simo Milošević” u Igalu samo je potvrda da DPS ne odustaje od tog štetnog posla kako za građane Herceg Novog, tako i ukupno za Crnu Goru.

Picerija i restoran

Podsjećamo javnost da je Skupština opštine Herceg Novi prije samo četiri mjeseca donijela jasne zaključke da ponuđač „IWG konzorcijum” ni u kom slučaju ne zadovoljava uslove tendera.

Njihova je isključiva namjera izgradnja apartmana i stanova za tržište, za šta postoji sumnja da su i neki domaći građevinski lobiji uključeni.

Najvažnije od svega je da oni niti imaju namjeru, niti su kompetentni da razvijaju i unapređuju zdravstveni turizam i brend Instituta Igalo.

Podsjećamo da je i uslov opstanka koalicione vlasti između DPS-a i IZBOR-a u Herceg Novom poništavanje privatizacionog postupka za Institut Igalo.

Ako danas, uprkos jasnom stavu javnosti i Skupštine opštine Herceg Novi, Savjet za privatizaciju ipak ne poništi tenderski postupak i ne odbije ovog ponuđača za Institut, Klub odbornika SNP Herceg Novi će tražiti hitnu sjednicu Skupštine opštine i raspisivanje vanrednih lokalnih izbora, navodi se na kraju saopštenja.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code