DANIJELA ĐUROVIĆ: NADAM SE DA ĆE POSLANICI BITI PROTIV ZAKUPA MAMULE

DANIJELA ĐUROVIĆ: NADAM SE DA ĆE POSLANICI BITI PROTIV ZAKUPA MAMULE

173
0
Podijeli

Predsjednica OO SNP-a Herceg Novog, Danijela Đurović nada se da, nakon sjednice Zakonodavnog odbora na kojoj nije prošao ugovor o dugoročnom zakupe Mamule, taj dokument neće dobiti „zeleno svjetlo” Skupštine Crne Gore.

– Ali, nada je jedno, a, na žalost, realnost nas razočara i demantuje svakodnevno. Ako su građani i parlament Herceg Novog, kao i cjelokupna javnost digli glas protiv ovakvog rješenja za Mamulu, koje podrazumijeva izgradnju vila i hotela ekskluzivnog tipa za uživanje odabranih, ko onda i zašto i dalje forsira Mamulu?
Krajnje su neprimjereni komentari koji stižu iz redova Demokratske partije socijalista koji stav protiv nakaradnog ugovora o dugoročnom zakupu tretiraju kao izdaju interesa Crne Gore. Niti DPS ima ekskluzivno pravo da brani državne interese, niti su njihova rješenja u interesu naroda u Crnoj Gori – navodi u saopštenju Đurovićka.
Ona smatra da su u svijetu poznati modeli valorizacije lokaliteta koji imaju kulturnu i istorijsku vrijednost daleko bolji, unosniji i respektabilniji od ovog. Inicijativa koju su pokrenule prije nekoliko godina UN i Bustros Galiji bila je vrijedna pažnje i održiva, jer bi ovaj lokalitet i cijelu Crnu Goru stavila na svjetsku geografsku mapu univerzalnih vrijednosti i mjesto okupljanja poznatih stvaralaca svih domena, kaže Đurovićka.
– Na žalost, u državnim institucijama nije bilo sluha za rješavanje i unapređenje Mamule pod pokroviteljstvom UN, ali sluha ima kada su privatni interesi u pitanju. Iako neki lokalni politički subjekti svoje stavove mijenjaju kako vjetar duva, građani Herceg Novog su i dalje složni u odbrani Mamule i zbog svojih predaka, ali i zbog budućih pokoljenja. Još uvijek se nadamo da će većina poslanika u Skupštini Crne Gore, ipak, biti protiv prodaje Mamule – zaključuje predsjednica lokalnog SNP-a.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code