DANIJELA ĐUROVIĆ: ODLAGANJE SKUPŠTINE POTVRDA RASPADA KOALICIJE U HERCEG NOVOM

DANIJELA ĐUROVIĆ: ODLAGANJE SKUPŠTINE POTVRDA RASPADA KOALICIJE U HERCEG NOVOM

104
0
Podijeli

Predsjednica hercegnovskog SNP-a, mr Danijela Đurović ustvrdila je u saopštenju nakon današnjeg otkazivanja sjednice lokalne Skupštine da je to dokaz da aktuelna vlast u Herceg Novom više ne funkcioniše i da je to potvrda raspada koalicije DPS-Izbor.

– Odbornici „većinskog” kluba odbornika Izbora, kako to sami kažu, nijesu bili u mogućnosti, iz ličnih razloga, da prisustvuju sjednici. Da je sjednica održavana u kafani preko puta zgrade Opštine kvorum bi bio kompletan, jer svi koji nijesu bili u sali, bili su tamo – kaže Đurovićka i dodaje:
– DPS glumi da je sve savršeno normalno, jer ne smiju da talasaju pred u subotu zakazani „slavljenički” Kongres partije. Obznanjivanje gubitka vlasti u Herceg Novom, na koju su čekali 15 godina, tri dana prije Kongresa, bila bi pogubna po pozicije njihovih istaknutih članova, koji su se već okitili lovorikama.
Ni DPS-u ne odgovara ovakvo stanje u gradu, kaže dalje Danijela Đurović i tvrdi da ako ne budu u mogućnosti da ga riješe „po uhodanom principu manipulacije pojedinim odbornicima”, najvjerovatnije će i sami morati priznati poraz i raspisati nove vanredne izbore samo šest mjeseci od prethodnih.
Ona ukazuje ponovo na komunalne probleme u gradu: nema vode, restrikcije su nikad gore, ulice su raskopane, plaže neuređene, rasvjeta radi povremeno, palme su neorezane, turiste nemamo gdje prijaviti, a sreća u nesreći je što turista baš i nema mnogo, pa se većinom crvenimo sami pred sobom, kaže Đurovićka.
Ona se osvrnula i na stečaj u Vektra Boki, pitajući se „da li je DPS napokon spreman da pusti niz vodu svog partijskog vojnika koji je sa katastrofalnom privatizacijom uništio najznačajnije hotele i turizam u gradu”. Zamjerila je i što nova ministarka rada i socijalnog staranja Zorica Kovačević nije primila predstavnike sindikata, a njena zamjenica ih je, kako kaže, osionim ponašanjem uputila na Ministartsvo finansija!

Picerija i restoran

Sada je vrijeme, kaže Đurovićka, da se bar jednom Vlada Crne Gore pokaže kao odgovorna, poveže radnicima radni staž i omogući da se u saradnji sa sindikatom i lokalnom zajednicom nađe pravi način izgradnje hotela i upošljavanje radnika.
– Čekamo vodu, čekamo struju, više nemamo vremena da čekamo ništa! Građanima je dosta prepucavanja DPS-a i Izbora i njihovih unutrašnjih problema. Rješavajte ili idite! Bilo bi bolje da to riješite prije Kongresa DPS-a – poručila je predsjednica OO SNP-a Danijela Đurović.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code