DANIJELA ĐUROVIĆ: ODLAGANJE SKUPŠTINE POTVRDA RASPADA KOALICIJE U HERCEG NOVOM

DANIJELA ĐUROVIĆ: ODLAGANJE SKUPŠTINE POTVRDA RASPADA KOALICIJE U HERCEG NOVOM

82
0
Podijeli

Predsjednica hercegnovskog SNP-a, mr Danijela Đurović ustvrdila je u saopštenju nakon današnjeg otkazivanja sjednice lokalne Skupštine da je to dokaz da aktuelna vlast u Herceg Novom više ne funkcioniše i da je to potvrda raspada koalicije DPS-Izbor.

– Odbornici „većinskog” kluba odbornika Izbora, kako to sami kažu, nijesu bili u mogućnosti, iz ličnih razloga, da prisustvuju sjednici. Da je sjednica održavana u kafani preko puta zgrade Opštine kvorum bi bio kompletan, jer svi koji nijesu bili u sali, bili su tamo – kaže Đurovićka i dodaje:
– DPS glumi da je sve savršeno normalno, jer ne smiju da talasaju pred u subotu zakazani „slavljenički” Kongres partije. Obznanjivanje gubitka vlasti u Herceg Novom, na koju su čekali 15 godina, tri dana prije Kongresa, bila bi pogubna po pozicije njihovih istaknutih članova, koji su se već okitili lovorikama.
Ni DPS-u ne odgovara ovakvo stanje u gradu, kaže dalje Danijela Đurović i tvrdi da ako ne budu u mogućnosti da ga riješe „po uhodanom principu manipulacije pojedinim odbornicima”, najvjerovatnije će i sami morati priznati poraz i raspisati nove vanredne izbore samo šest mjeseci od prethodnih.
Ona ukazuje ponovo na komunalne probleme u gradu: nema vode, restrikcije su nikad gore, ulice su raskopane, plaže neuređene, rasvjeta radi povremeno, palme su neorezane, turiste nemamo gdje prijaviti, a sreća u nesreći je što turista baš i nema mnogo, pa se većinom crvenimo sami pred sobom, kaže Đurovićka.
Ona se osvrnula i na stečaj u Vektra Boki, pitajući se „da li je DPS napokon spreman da pusti niz vodu svog partijskog vojnika koji je sa katastrofalnom privatizacijom uništio najznačajnije hotele i turizam u gradu”. Zamjerila je i što nova ministarka rada i socijalnog staranja Zorica Kovačević nije primila predstavnike sindikata, a njena zamjenica ih je, kako kaže, osionim ponašanjem uputila na Ministartsvo finansija!

Sada je vrijeme, kaže Đurovićka, da se bar jednom Vlada Crne Gore pokaže kao odgovorna, poveže radnicima radni staž i omogući da se u saradnji sa sindikatom i lokalnom zajednicom nađe pravi način izgradnje hotela i upošljavanje radnika.
– Čekamo vodu, čekamo struju, više nemamo vremena da čekamo ništa! Građanima je dosta prepucavanja DPS-a i Izbora i njihovih unutrašnjih problema. Rješavajte ili idite! Bilo bi bolje da to riješite prije Kongresa DPS-a – poručila je predsjednica OO SNP-a Danijela Đurović.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code