Danijela Đurović (SNP): Upravni sud će opet razmatrati nezakoniti izbor predsjednice

Danijela Đurović (SNP): Upravni sud će opet razmatrati nezakoniti izbor predsjednice

2506
12
Podijeli

images_slike_dogadjaji_2015_politika_maj_danijela_Djurovic_SO_150515Današnje zasijedanje Skupštine opštine obilježilo je više nezakonitosti nego ijedno do sada – upozorava predsjednica OO SNP-a, Danijela Đurović.
– Upozoravali smo i ranije da se nije smio raditi presedan da nacrt budžeta utvrđuje predsjednica opštine umjesto Skupštine, a imajući u vidu presudu Upravnog suda, svi akti koje je Nataša Aćimović potpisivala nemaju pravnu snagu, te stoga ni budžet. Nadalje u radu Skupštine i izglasavanju budžeta učestvovali su odbornici koji su po dostavljenom Mišljenju Agencije za spriječavanje korupcije evidnetno u konfliktu interesa, pa time oni ovim činom dovode u pitanje zakonitost najvažnijeg akta opštine – nagalašava Đurović.
Ona smatra da je više puta isticana briga za grad i građane, u slučaju da se budžet ne usvoji, prazna politička priča.
– Tačno je da se ne bi moglo raspolagati sredstvima za investicije, ali način njihovog realizovanja u zadnjih godinu dana i veliki broj krivičnih prijava koje dovode u pitanje način raspolaganja sredstvima svih poreskih obveznika govori u prilog tome da je za grad mnogo bolje da ta sredstva ostanu sačuvana nego da ih vladajuća koalicija arči za privatne i partijske interese. Inače, po zakonu Vlada preuzima dio nadležnosti iz dijela izvršne vlasti i obezbjeđuje finansiranje osnovnog dijela tekućeg finansiranja, ali se stvara i obaveza održavanja vanrednih lokalnih izbora, što je i bilo jedino ispravno rješenje za situaciju u koju je grad doveden – smatraju u lokalnom SNP-u.
Oni komentarišu i odnose u vladajućoj koaliciji i očekivanu podršku dijela opozicije koja je izostala.
– Već najavljena podrška dijela opozicije da izglasa budžet, oslabila je ucjenjivačku poziciju manjeg koalicionog partnera koji je brže bolje prihvatio sve uslove DPS-a kako ne bi ostali bez vlasti. U tom kontekstu je i naprasna odluka da se na brzinu održi i nova sjednica Skupštine i izabere ponovo ista osoba za predsjednika opštine. Postavlja se pitanje da li predsjednik Skupštine slučajno ili namjerno pravi ponovo niz proceduralnih grešaka od načina zakazivanja sjednice za izbor predsjednika opštine, pa do dokumentacije koja je odbornicima dostavljena, a koja je ista ona od avgusta prošle godine. Činjenica je da je ta dokumentacija, kao uvjerenje o biračkom pravu i uvjerenje o prebivalištu sada već starija od 6 mjeseci i kao takva nije mogla biti vjerodostojna za postupak izbora.
Vjerujemo da će Upravni sud ponovo imati za razmatranje izbor predsjednika opštine i za očekivati je da donese sličnu odluku. Grad će izgubiti novih 6 mjeseci, biće dovedena u pitanje zakonitost niza odluka i rješenja koja se donesu u međuvremenu, a do tada će i izbori. Herceg Novi ovo zaista ne zaslužuje – poručuje predsjednica OO SNP Herceg Novi, Danijela Đurović.

12 Komentari

  1. Vodovod ti tamo mnogo radis,odmori malo.Siguran sam da si ti tamo dosao kao strucni kadar.Pozdravi Sabanovica,nije ni on zaboravljen,doci ce i on na red.

  2. SAMO NAPRIJED DANIJELA,BBRZO ĆE OVI U OPOZICIJU,KAKO OĐE TAKO I U DRŽAVI,E ONDA ĆE MO VIĐETI ,KOLIKO SU JEDINSTVENI OI IZ DPS-A.VIĐET ĆE MO ČIJU VUNU MAČKA PREDE.

  3. Danijela bolje da nista ne govoris svoj kapacitet si pokazala u emisiji na tv Boka a to sto progovoris vjerovatno ti Obrad pripremi nego batali se ti politike jer ti je taj isti DPS dao radno mjesto ista si kao cuveni preletac Rade Bozovic.

  4. SEMPRE2X,Nesto nismo primjetili da se novski DPS i Slobo Kruso ogradjuju od svega ovoga,vec su svi jednoglasno danas digli ruke za ovaj cirkus.

Ostavite komentar

*

code