DANIJELA ĐUROVIĆ: STEČAJNI UPRAVNIK NE SMIJE PRIHVATITI PLAN REORGANIZACIJE ZA „VEKTRA BOKU“

DANIJELA ĐUROVIĆ: STEČAJNI UPRAVNIK NE SMIJE PRIHVATITI PLAN REORGANIZACIJE ZA „VEKTRA BOKU“

194
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Niko ne treba da se raduje stečaju u „Vektra Boki”, ali ako se napokon raskine privatizacioni ugovor sa kompanijom Vektra Montenegro zbog stečaja, onda je i to nešto, smatra predsjednica OO SNP Herceg Novi Danijela Đurović.

Jer, Vektra Montenegro ne može ni na koji način, niti bilo kojim sredstvima ikada više išta uraditi za HTP Boku. Zato ni u kom slučaju se ne smije dozvoliti da stečajni upravnik prihvati plan reorganizacije Vektra Montenegra, saopštava Đurovićka:
– Njih treba poslati kući za sva vremena i pokušati spasiti bar nešto što je ostalo od HTP Boke. Najveća bojazan i nepoznanica jeste kolika su potraživanja prema Vektri Montenegro, koji su i koliki krediti podignuti, a posebno ako se sumnja da postoji solidarna odgovornost svih kćerki firmi Vektre – ističe Danijela Đurović.
U hercegnovskom SNP-u su čvrstog stava, kao što su bili i prije tri godine kada su aktivno djelovali kroz Komisiju za praćenje privatizacija u Herceg Novom, da se mora raskinuti privatizacioni ugovor bez obzira na finansijske posljedice.
– Ako je Vlada Crne Gore, odnosno njeni predstavnici, dozvolila da se potpiše ugovor u kome je obaveza naknade 15 miliona eura Vektri Montenegro u slučaju raskida ugovora, onda neka ta ista Vlada snosi posljedice tog katastrofalnog posla. Dosta su i radnici Boke i svi građani Herceg Novog i cijeli grad trpili zbog bezočnih ugovornih klauzula, za koje bi neko morao odgovarati da živimo u pravno uređenoj državi – poručila je, pored ostalog, predsjendica OO SNP-a uz obećanje da će biti uz radnike Boke, čak i ako odluče da radikalizuju zahtjeve.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code