DANIJELA ĐUROVIĆ: U CRNOJ GORI NEMA SLOBODE MIŠLJENJA, JER JE EKONOMSKA SLOBODA...

DANIJELA ĐUROVIĆ: U CRNOJ GORI NEMA SLOBODE MIŠLJENJA, JER JE EKONOMSKA SLOBODA SVEDENA NA NULU

156
0
Podijeli

U Herceg Novom je u toku posljednjeg mjeseca, u jeku turističke sezone, uveden stečaj u dva najjača privredna subjekta, a na pomolu je i treći, što dovoljno govori u prilog teze da se sva privredna aktivnost u gradu polako gasi, a izlaz se ne nazire – saopštava predsjendica OO SNP-a mr Danijela Đurović.

– Radnici Jadranskog brodogradilišta Bijela okupljaju se već danima pred kapijom preduzeća tražeći svoja prava. Očekuje se da im se i radnici Vektra Boke pridruže, jer je i kod njih uveden stečaj, a privredni objekti koji su bili u vlasništvu ovog preduzeća su nestali ili su opterećeni velikim hipotekama. Radnici Instituta Igalo žive u strahu od danas do sutra čekajući objavu stečaja – navodi Đurovićka.
Ona ocjenjuje da obespravljen i ekonomski više nego zavisan položaj svakog stanovnika Crne Gore ubija bilo kakvu volju za djelovanjem i stvaranjem svijesti da je promjena neophodna.
– Grci su dostojanstveno rekli „NE” ekonomskoj zavisnosti i diktaturi EU, birajući teži, ali demokratski dostojanstveniji put opstanka. U Crnoj Gori je ubijena nada i pravo na slobodu mišljenja. Jer, sloboda mišljenja je u direktnoj korelaciji sa ekonomskom slobodom, što je najjednostavijom računicom u našoj državi svedeno na nulu -tvrdi Đurovićka.
Prema njenim riječima ne postoji kolektivni osjećaj odgovornosti i potrebe za promjenom, jer je tolika ekonomska zavisnost da se prihvata i ono najmanje, ispod nivoa ljudskog dostojanstva, ali je pokušaj preživljavanja.
– Vlast nas je dovela u poziciju da je čovjek čovjeku vuk i sa nama razjedinjenim uspješno vlada već više od dvije i po decenije. Toliko smo obespravljeni i poniženi da glas nikada nije bio jeftiniji u Crnoj Gori – kaže Đurovićka.
Međutim, predsjednica hercegnovskog SNP-a, pored ostalog, smatra i da je odgovornost na svima. Ne samo na političkim partijama, već na svakom pojedincu.
– Ne dozvolimo da upravljaju nama na bazi podjela bilo koje vrste. Tražimo jasan put i izlazak iz ovog beznađa, a on može biti samo u precizno definisanim pravilima, jasnom izbornom zakonodavstvu i poštenim izborima. Svaki naš glas ipak vrijedi, ali mu vrijednost ne smije biti iskazana u novcu – poručuje Danijela Đurović.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code