DANIJELA ĐUROVIĆ: VLADI NIJESU PRIORITET RADNICI BRODOGRADILIŠTA

DANIJELA ĐUROVIĆ: VLADI NIJESU PRIORITET RADNICI BRODOGRADILIŠTA

125
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Vlada Crne Gore još nije našla za shodno da razmatra zahtjeve radnika Jadranskog brodogradilišta Bijela, čime je još jednom pokazala nebrigu za osnovna ljudska i radnička prava i da ima drugih prioriteta, saopštila je predsjendica OO SNP-a u Herceg Novom, Danijela Đurović,

– Opravdanje ne mogu biti potrebe da se dokumentacija prikupi i dobiju stavovi svih nadležnih ministarstava i državnih institucija, jer ipak, Vlada je preko svojih fondova većinski vlasnik i morala je biti upoznata sa svim dešavanjima u Brodogradilištu Bijela – kaže Đurovićka.
Zabrinjava da je stečaj uveden zbog neizmirenih obaveza poreza i doprinosa koji je pokrenula Poreska uprava, što opet navodi da je i to jedan od državnih organa u kojem Vlada ima potpunu kontrolu, ističe ona i pita:
– Kako je uopšte moguće da se ove obaveze ne izmiruju u periodu od pet godina, ako se zna da je zakonska obaveza isplate ličnih dohodaka u bruto iznosu, odnosno i sa ovim dažbinama. Radnici se opravdano pitaju kako je moguće da se dan prije uvođenja stečaja u brodogradilištu prima novi brod na remont?
Predsjednica novskog SNP-a podsjeća da je nemjerljiva odgovornost radnika koji štrajkuju na 50 stepeni, ali koji već tri mjeseca nemaju nikakvih prihoda.
– Da li to Vlada igra strategiju krajnjeg iscrpljivanja ovh ljudi, u međuvremenu planirajući svoj avgustovski odmor, a njih ostavljajući da se bore za svoju egzistenciju bez ikakvog odgovora, pa ko duže izdrži? Nada li se Vlada, odnosno kadrovi DPS-a i SDP-a, da će izmučeni i iscrpljeni radnici pokleknuti do septembra i pristati na bilo šta, samo da ipak imaju bilo kakve izvore prihoda? Ratna strategija opsade gradova i prekidanje dotoka hrane i vode izgleda i ovdje je u primjeni – tvrdi Đurovićka.
Ona opštužuje vlast, DPS i Izbor, „koji se i ovako ništa ne pita”, da pravi kratke i bolne rezove upravo na početku svog mandata.
– Po njima, vrijeme liječi sve, pa će do novog izbornog ciklusa i radnici Jadranskog brodgogradilišta i Vektra Boke, koji su u još gorem položaju, sve zaboraviti i ponovo glasati njih. Dokle narode? – pita se Danijela Đurović.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code