DANIJELA ĐUROVIĆ: VLAST SE NE SNALAZI, GRAD NIJE SPREMAN ZA SEZONU

DANIJELA ĐUROVIĆ: VLAST SE NE SNALAZI, GRAD NIJE SPREMAN ZA SEZONU

64
0
Podijeli

Aktuelna vlast u Herceg Novom nije uradila ništa na planu kvalitetne pripreme turističke sezone, već se prema tom važnom pitanju odnijela kao prema posljednjoj rupi na svirali, pa tako goste dočekuju razrovane ulice, nesređene plaže i neredovno snabdijevanje vodom, navodi u saopštenju predsjednica SNP Herceg Novi, mr Danijela Đurović.

– U gradu, koji bi trebalo da živi od turizma, zabrinjava opšte nesnalaženje najodgovornijih turističkih poslenika u obezbjeđenju najosnovnijih uslova za ugošćavanje turista. Uz već poznate probleme oko kašnjenja u saniranju šetališta i rivijere, gdje su ulice još uvijek razrovane i neosvijetljene, ovih dana mučimo se i sa plažama. Umjesto da su nam sve plaže u opštini već dva mjeseca uređene i spremne za prihvatanje prvih turista, na žalost, u Novom je sasvim drugačija slika.
Najviše je plaža koje su zatrpane kamenjem, smećem, ili plaža ni nema, jer ih je more odnijelo. Ostaci šuta i velikog kamenja od izvođenja radova na kolektoru nijesu uklonjeni i sad predstavljaju skoro nepremostivu prepreku u nasipanju plaža i ulazak mašina da ih urede – ističe Đurovićka.
Ona dodaje da je žalosno što Herceg Novi opet ima problema sa vodom, „iako smo prošle godine mislili da smo na ovo pitanje stavili tačku”.
U Novi dolaze samo najuporniji ili najodaniji gosti koji se susreću sa još jednim – novim problemom, a to je nemogućnost adekvatnog prijavljivanja, ističe Đurovićka.
– Višesatno čekanje na suncu i gubljenje dragocjenog vremena planiranog za odmor da bi se ispunila formalnost prijave boravka već je postala žalosna uobičajena slika. Iako su nam iz Turističke organizacije obećavali da će novi Info punktovi biti otvoreni najkasnije do 15 juna, dobili smo samo jedan i to u centru Starog grada, koji je možda i najmanje frekventan. Ostala četiri ni u kom slučaju ne mogu zadovoljiti potrebe gostiju i stanodavaca. Do kada da čekamo? – pita Daniejla Đurović.
Ona tvrdi i da se građani žale da moraju platiti i dodatni euro po svakoj prijavi za usluge Turističke organizacije, da Info punktovi rade samo do 20 časova, ali ne i nedjeljom!
– Šta sa turistom koji je došao samo na jednu noć i smjestio se poslije 20 časova u subotu? Prijeti li mu kazna na graničnom prelazu kada bude napuštao Crnu Goru? Zašto se aktuelna lokalna vlast odnosi prema najvažnijoj privrednoj grani Herceg Novog kao da je poslednja rupa na svirali? I zašto svi zajednički, bez obzira na sve moguće međusobne razlike, ne ustanemo u odbranu našeg bivšeg HTP Boka? Jedan zanatlija, samozvani biznismen je otišao u stečaj kao rezultat nakaradne privatizacije i još zlosrećnijeg ugovora -saopštava Đurovićka i zalaže se da se sva preostala imovina „Boke” vrati opštini.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code