DANILOVGRAD: OBUKA PO NOVOM ZAKONU OBAVEZNA ZA SVE KOMUNALNE POLICAJCE

DANILOVGRAD: OBUKA PO NOVOM ZAKONU OBAVEZNA ZA SVE KOMUNALNE POLICAJCE

121
0
Podijeli

U Policijskoj akademiji u Danilovgradu danas je počela obuka za prvu grupu polaznika po programu obrazovanja za zanimanje komunalni policajac/ka.

Obuku organizuje Ministarstvo unutrašnjih poslova, a sprovodi Policijska akademija u Danilovgradu, koja obezbjeđuje smještaj, ishranu i priručnike.
Prvi krug obuke trajaće 5 sedmica i 275 službenika iz Crne Gore moraće da prođu ovu obuku, kaže za Radio Jadran zamjenik načelnika Komunalne policije, Borko Setenčić.
“To je obaveza po novom Zakonu o Komunalnoj policiji, čija je primjena trebalo da počne od 1. oktobra, ali smo tražili odgađanje, jer su tek počele obuke. Bez te obuke i dobijenih sertifikata, ljudi neće moći da rade kao komunalni policajci niti će moći da se formiraju službe”, kaže Setenčić.
U prvom krugu, obuci prisustvuje 25 službenika Komunalne policije iz 9 gradova: Bara, Kotora, Žabljaka, Podgorice, Berana, Mojkovca, Tivta, Bijelog Polja i Herceg Novog.
Iz hercegnovske opštine, na obuci je načelnik Komunalne policije Zoran Bijelić sa tri saradnika: Vasilijem Seferovićem, Miloradom Dabovićem i Dušanom Miljanovićem. Iz kotorske i tivatske opštine na obuci je po jedan službenik – Nenad Bjelobrković i Gvozden Balšić.
Troškove obuke snose opštine iz kojih dolaze službenici Komunalne policije.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code