Danka Kovinić: Igranje za svoju državu velika čast

Danka Kovinić: Igranje za svoju državu velika čast

1
Podijeli

Crnogorska teniserka Danka Kovinić je potpisala ugovor za olimpijsku stipendiju, koju je obezbijedio Crnogorski olimpijski komitet, uz pomoć Fonda olimpijske solidarnosti Međunarodnog olimpijskog komiteta.

“Iskustvo iz Rio DeŽaneira je bilo fantastično i sigurna sam da ću biti dio crnogorskog olimpijskog tima i na Igrama u Tokiju. Igrati za svoju državu je čast i za mene je na prvom mjestu. Zahvalna sam na podršci COK-u i Teniskom savezu, jer mi daje snagu da se još više borim i treniram kako bi dosegla svoj cilj”, kazala je Kovinić nakon potpisivaanja ugovora u COK-u.

Picerija i restoran

Predsjednik COK-a Dušan Simonović kazao je da će Kovinić dobiti punu podršku kako bi se što bolje pripremila i izborila vizu za Tokio.

“COK će i pored stipedije, podržati i učiniti sve u okviru svojih mogućnosti da u narednom periodu u saradnji sa Teniskim savezom, podrži Kovinić, ali i sve ostale sportiste koji imaju mogćnost da se nađu na narednim Olimpijskim igrama. COK vjeruje u Danku i očekuje da u narednom periodu izbori plasman među 20 najboljih igračica svijeta, što joj po kvalitetu i pripada”, kazao je Simonović.

Predsjednik Teniskog saveza, Dimitrije Rašović, zahvalio se Simonoviću što je još jednom prepoznao kvalitet Danke Kovinić kao sportskog reprezenta Crne Gore i napore te asocijacije da teniski sport uzdigne na najveći nivo.

“TSCG radi sve što je u njegovoj moći da i sa skromnim budžetom bude dobar servis za sve one koji su uključeni u teniski sport. Danka Kovinić je najbolje što Crna Gora ima pa ćemo shodno tome raditi da i u narednom periodu podržimo njene napore, da na najvećoj sceni pronese slavu Crne Gore i crnogorskog tenisa”, rekao je Rašović.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code