Đe za Novu?!

Đe za Novu?!

3384
9
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Crnogorski građani najčešće putuju u inostranstvo za novogodišnje  praznike. Nova godina je najpopularniji praznik za putovanja i uvijek je veliko interesovanje za različite destinacije, kazao je za Radio Jadran izvršni direktor turističke agencije Gallileo, Srđan Kovačević.

lisabon– Organizujemo autobuske i avionske aranžmane. Kada je riječ o autobuskim aranžmanima najpopularnijia destinacija je Ohrid, jer ima najprihvatljiviju cijenu. Od avionskih aranžmana, najprije je rasprodat aranžman za Lisabon, koji je najskuplji u našoj ponudi. Rasprodat je bukvalno za dva dana – navodi Kovačević.

Picerija i restoran

Cijena za petodnevni novogodišnji aranžman na Ohridu kreće se od 100 eura, pa na više. Pored Ohrida, veoma su popularne i destinacije kao što su Atina, Solun, Budimpešta, Prag, Krakov, Beč, Split, Verona, Milano i Azurna Obala. Za sve destinacije u agenciji Gallileo skoro da više i nema mjesta u atubusima i avionima.

Inače, za Lisabon treba odvojiti 765 eura, uključujući i aerodromske takse. Pored Lisabona, vrlo popularne avionske destinacije za nastupajuće praznike su Sicilija i Barselona.

Crnogorski državljani će ovu Novu godinu dočekati i na različitim kontinentima. Aranžmane za destinacije izvan Evrope, agencija Gallileo realizuje u saradnji sa beogradskim agencijom Kon Tikijem.

– Neki će biti na Dalekom Istoku, kao što su Bali ili Tajland, a neki  i na Karibima, Dominikanskoj republici ili Kubi. Tako da će Crnogorci dočekati Novu godinu manje-više na svim meridijanima – kazao je Kovačević.

On je naveo su Novljani česti putnici preko njihove agencije, vjerovatno jer imaju pogodnosti zbog blizine aerodroma Čilipi, sa kojih ova agnecija realizuje veliki broj avionskih aranžmana. Novljani imaju pogodnost i za određene destinacije poput Italije, kada je riječ o autobuskim aranžmanima, jer autobusi ove agencije prolaze kroz Novi u odlasku i povratku, što znatno skraćuje putovanje.

Kovačević, koji je u turizmu zaposlen nekih 20-ak godina, smatra da je kultura putovanja danas na znatno višem nivou nego što je bila prije 20 godina, čemu  umnogome doprinosi bezvizni režim za zemlje Evropske unije.

– To je bio jednostavno vjetar u leđa i agencijama i pojedincima, koji su željeli da malo više putuju. Taj pozitivan trend se nastavlja, bez obzira kakva je ekonomska situacija u zemlji, ljudi će putovati u sve većem  broju – kazao je Kovačević.

Putovanja se prilagođavaju i finansijskim mogućnostima. Oni sa malim budžetima biraju bliže destinacije poput Ohrida, Splita ili Soluna. Jer, do tih gradova mogu i za oko 120 eura. Mnogi imaju sve veću potrebu da putuju, pa ova podgorička agencija prati trendove, tražnju, prilagođava aranžmane i budžetima. Ipak, za pojedina odredišta poput Lisabona, cijena nekad ne igra ključnu ulogu.

Sorry, there are no polls available at the moment.

9 Komentari

 1. Kutija cigara dnevno 2 eura. Godisnje preko 700 eura. Za dvije osobe to je 1400 eura.

  Avio karta za Barselonu 2×80 eura, avio Barselona -Lisabon 2×80. 4 nocenja u Lisabonu i 3 nocenja u Barseloni za dvoje 450 eura. Dnevna potrosnja 80 eura 7 dana 560. Ukupno oko 1300 eura.

  Svak ima pravo da izabere sta mu je draze.
  0  0
 2. E vidite, za novu godinu dolazim iz inostranstva, CH , u Novi da doceka sa prijateljima NG, u zabludi je ko misli da se doma ne moze ludo provesti medju svojim narodom, to je nekoliko praznika i to valja proslaviti, uostalon, zelim svima ugodan provod pa dje bili da bili.
  0  0
 3. Kamo srece da svi imaju kulturu i mogucnost putovanja u inostranstvo minimum jednom godisnje, to je u normalnim zemljama normalno pa dje god da ste zaposleni
  0  0
 4. “Crnogorski građani za novogodisnje praznike putuju u inostranstvo”.
  To mozda ovi iz PG ili iz opstinskih institucija sto zive o drzavnom trosku, a mi ostali smrtnici malo kroz grad, pa doma
  0  0
 5. …a u Beč,Veronu….može da se pođe bilo kad bez slika na fejzbuku i objavljivanja preko komšiluka.Sretna Nova svakome bez obzira đe nalazi sreću.
  0  0
 6. “kultura putovanja” je za odmorne i besposlene,a plaćene,tako da bi bolje bilo o tome ne davati mišljenje i to nazivati kulturom,jer niko nije lud.Umornome je prelijepo odmoriti se doma,u svome raju nebeskome,ako ga je stvorio.Mnogi bježe od svojih i sebe,pa se tješe marketingom za provinciju.
  0  0

Ostavite komentar

*

code