Dejan Đonović u filmu “Sam samcat” Boba Jelčića

Dejan Đonović u filmu “Sam samcat” Boba Jelčića

1113
0
Podijeli

Crnogorski glumac, Dejan Đonović, publici poznat po ulozi Ćoća u filmu “Igla ispod praga” Ivana Marinovića, pridružio se glumačkoj postavi koja snima film hrvatskog reditelja Boba Jelčića “Sam samcat”.

Đonović nije krio oduševljenje zbog dobijenog povjerenja da učestvuje u snimanju Jelčićevog novog ostvarenja.

Picerija i restoran

– Vijest o kastingu za ulogu u hrvatskom filmu „Sam samcit“ za mene je bila, prosto, neočekivana. Kad previše ne očekujete, često se desi upravo ono što vam u ovom poslu donese najveću radost – da je moguće da budete dio jedne umjetničke zajednice koja stvara jedan novi život – život u filmu koji će svom snagom da brani pravo čovjeka da bude čovjek. Veoma sam srećan što sam dobio priliku da budem dio budućeg sjajnog filma – kazao je on.

Pored njega, u filmu hrvatskog reditelja glume i Miroslav Miki Manojlović, Rakan Rushaidat, Snježana Sinovčić Šiškov, Ksenija Marinković, Nikša Butijer i Milivoj Beader.

Film “Sam samcat”, priča o ocu koji se nakon razvoda braka bori za svoje dijete, počeo se snimati 3. marta u Zagrebu. Podjeljen u tri dijela, film prati emotivne faze glavnog lika nakon razvoda, poslije koga je dijete dodijeljeno majci. Najprije se neuspješno pokušava legalno kretati kroz sistem, potom počne tražiti “alternativne” puteve do svog cilja, a na kraju uzima predah od svega i promatra vrijeme koje on i dijete provode u igri, ludovanju, bezbrižnosti, piše u najavi filma na web stranicama producenta, Spiritus Movensa.

Dejan Đonović je rođen 1965. godine u Kotoru. Diplomirao je produkciju na Fakultetu dramskih umjetnosti na Cetinju 2010. godine, a od 1993. stalni je član ansambla Gradskog pozorišta iz Podgorice.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code