DEJAN MANDIĆ NIJE ZLOUPOTREBIO SLUŽBENI POLOŽAJ

DEJAN MANDIĆ NIJE ZLOUPOTREBIO SLUŽBENI POLOŽAJ

162
0
Podijeli

Dejan Mandic 2012Krivičnu prijavu koja je podnijeta protiv predsjednika Opštine Herceg Novi Dejana Mandića zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo – zloupotreba službenog položaja, osnovni državni tužilac je odbacio, jer nije došlo do zloupotrbe – saznaje nezvanično, ali pouzdano, Radio Jadran.
U krivičnoj prijavi, koja je podnijeta u aprilu, sumnjalo se da je Mandić, protivpravnim iskorišćavanjem svog službenog položaja, ili ovlašćenja i prekoračenjem granica svog službenog ovlašćenja, pribavio drugom korist”. On je tada, po Upravi policije, donio Rješenje, kojim je navodno M.S. iz Herceg Novog, dozvoljen otkup dijela zemljišta – katastarske parcele u K.O. Topla u Igalu, površine 31 matar kvadratnih za 7.750 eura. – Prijava nije utemeljena, ne znam šta je motiv, znaju oni koji su je podnijeli – rekao je tada Mandić i dodao:
– Sve je urađeno po zakonu. Radi se o odluci o prodaji nepokretnosti površine ispod 200 metara kvadratnih. Prema važećoj opštinskoj odluci, predsjednik, na osnovu stava komisije, može da proda takvu površinu ukoliko prethodno komisija procjeni da ona nema upotrebnu vrijednost za osobu sa čijom se parcelom graniči i da nije ugrožen javni interes. I cijena treba da bude adekvatna – kazao je on.
Sve se ispostavilo tačnim i prijava je odbačena, nema osnova za krivično gonjenje, jer je tužilaštvo ustanovilo da nema elementa krivičnog dijela.
Kada je riječ o krivičnoj prijavi podnijetoj protiv članova UO JP Parking servis, zbog toga što su direktoru preduzeća Miloradu Matkoviću isplatili retroaktivno sredstva zbog nekorišćenog godišnjeg odmora, to je prosljeđeno na daljnju procjenu Specijalnom tužilaštvu u Podgorici.
Krivična prijava protiv sekretera Sekretarijata za društvenu djelatnost Vladimira Žutkovića zbog sumnje da je navodono protivzakonito naplatio 400 eura od ruske državljanke N.J. za organizovanje koncerta u Domu u Bijeloj, nakon prikupljenih dokaza, prosljeđena je tužilaštvu u Herceg Novom i ovih dana će biti razmatrana.
Kako saznajemo i protiv njegovog oca Ranka Žutkovića podnijeta je krivična prijava i obrada je u toku.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code