DEJAN ODUSTAO OD KANDIDATURE ZA PREDSJENDIKA, OBRAD KANDIDAT, ŠABANOVIĆ PREGLASAN

DEJAN ODUSTAO OD KANDIDATURE ZA PREDSJENDIKA, OBRAD KANDIDAT, ŠABANOVIĆ PREGLASAN

112
0
Podijeli

Burna sjednica OO SNP-a u Herceg Novom rezultirala je sinoć “pobjedom” aktuelnog predsjednika te partije, Obrada Gojkovića za kandidata za predsjednika opštine Herceg Novi.

Kako Radio Jadran saznaje, od 8 predloga mjesnih odbora SNP-a uzeta su u obzir samo tri: Dejan Mandić, Obrad Gojković i Zoran Šabanović.
Međutim, aktuelni predsjednik opštine Dejan Mandić, kome ovog mjeseca ističe drugi mandat, odustao je od kandidature za treći, pa se Odbor izjašnjavao samo o Gojkoviću i Šabanoviću.
Da je odustao od kandidature potrvrdio je Radiju Jadran sinoć iz Bara predsjednik Dejan Mandić, pred odlazak u planiranu posjetu bratskom italijanskom gradu Barleti. On nije htio da komentariše razloge niti ishod glasanja, samo je kratko rekao: “Procedura je tek počela”. Iza te rečenice, mogu se samo pretpostaviti moguće kadrovske kombinacije u SNP-u i vladajućoj koaliciji, koje se prepliću i sa izborom direktora “Vodovoda”.
Međutim, Radio Jadran sazanje i da je sjednicu Opštinskog odbora SNP-a napustilo sinoć 20-ak revoltiranih članova. Informaciju da je ostavku na članstvo dao i aktuelni sekretar za finansije Rade Božović, on nije htio ni da potvrdi niti da demantuje.
Sve jasno ukazuje da u SNP-u za sada nema saglasja oko izabranog kandidata. Odnosno Obrad Gojković nema bezrezervnu podršku svoje partije, time i odbornika u Skupštini. Potrebno mu je svih 18 glasova svoje partije i koalicionih (NOVA, PZP, NS) da bi bio izabran za predsjednika opštine.
Hoće li ih dobiti? Kakvu će “igranku” danas odigrati Odbor direktora “Vodovoda”, koji treba da izabere Zorana Šabanovića ili Sava Zarubicu da vodi “šuplje bure” od firme, jer treći kandidat nema potrebnu dokumentaciju? S druge strane, iako je opoziciona Novska lista najavila svoga kandidata, ni DPS još nije “otkrio svoje karte”.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code