Dekupaži Mirne Marić u Spa galeriji

Dekupaži Mirne Marić u Spa galeriji

1266
0
Podijeli

dekupazi-mirna-maricIzložba dekupaža autorke Mirne Marić iz Herceg Novog biće otvorena u utorak veče, u 20 časova u Spa galeriij Instituta. Na drugoj samostalnoj izložbi, autorka će se predstaviti sa dvadesetak eksponata. Izložbu će otvoriti Antonije Pušić, poznatiji kao Rambo Amadeus, koji je u tekstu kataloga izložbe kazao:

– Mirna, na tragu ova dva genija, skromno, strpljivo, minuciozno, nenametljivo pronalazi ljepotu tamo gdje je mi nismo primjetili, i svojom umjetničkom procedurom tu ljepotu razvija, nadograđuje i omugućuje nam da i mi u toj ljepoti uživamo, ne samo kao pasivni posmatrači, već i kroz interakciju sa tim artefaktima, kroz svakodnevnu upotrebu, omogućujući nam tako da i mi postanemo ravnopravni učesnici tog umjetničkog procesa.

Picerija i restoran

Mirna Marić rođena je 1965. godine u Foči, gdje je završila srednju medicinsku školu. U Herceg Novom živi od 1984. godine, radi u Institutu Dr Simo Milošević  kao medicinska sestra. Posljednjih 15 godina hobi joj je izrada slika od presovanog bilja, kolaž tehnikom, sto je činilo njenu prvu samostalnu izložbu a onda ukrašavanje predmeta i starog namještaja dekupaž tehnikom.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code