Delegacija FECC-a i pet karnevalskih gradova na prijemu u Opštini Herceg Novi

Delegacija FECC-a i pet karnevalskih gradova na prijemu u Opštini Herceg Novi

0
Podijeli

Uoči završnice 49. Praznika mimoze, karnevalske povorke, suđenja karnevalu i koncerta Van Gogha, u Opštini Herceg Novi je večeras organizovan prijem za delegaciju FECC-a.

Gosti predsjednika Opštine, Stevana Katića i njegovih saradnika, bili su: predsjednik Čivijaškog karnevala iz Šabca, Raduško Janković, predsjednica asocijacije prijatelji Pančeva, karneval Pancevo, Zorana Vladu, potpredsjednik internacionalnog borda FECC, Josip Silov, sekretarka FECC Hrvatska Branka Renko Silov, Turistička zajednica grada Rijeka, Helga Vecerinović, predsjednik FECC-a Crna Gora, Branko Đurica, dogradonačelnik Rijeke, Marko Filipović, zamjenik načelnice Opstine Viskovo, Denis Mladenič, NVU “Maskarada” Tivat, Lazar Bošković i po 1 predstavnik karnevalske grupe svakog grada: Šabac, Pančevo, Strumica, Rijeka i Viskovo.

Picerija i restoran

Sa njima su razgovarali predsjednik i potpredsjednik Opštine Herceg Novi, Stevan Katić i Miloš Konjević, savjetnica predsjednika Tamara Vujović, direktorica Herceg festa, Gordana Porobić Krcunović i skeretarka za kulturu i obraozvanje, Ana Zambelić Pištalo.

Marko Filipović je zahvaljujući na gostoprimstvu izložio kratku retrospektivu stasavanja karnevala u Rijeci, iznoseći podatke o ekonsmoskoj isplativosti. On je podsjetio da su prije 2 godine bili gosti Opštine Herceg Novi i razgovarali o prekograničnoj saradnji. Na tom polju uvijek ima prostora za napedak, uvjeren je Filipović.

U ime predsjedništva Fecc-a, Josip Silov, je čestitao Herceg Novom ponovni prijem u tu organizaciju, usvajanjem posebne konvencije lani na Malti. On je predsjdnika Stevana Katića, potpredsjednika Miloša Konjevića i direktoricu Herceg festa Gordanu Porobić Krcunovic odlikovao medaljom ‘zvijezda pohvale’.

Zorana Vladu iz Pančevačkog karnevala je istakla da je Opština Herceg Novi bila dobar domaćin, kao i trud i zalaganje NVO “Maškare” u organizaciji i promociji Herceg Novog u gradovima regiona.

U ime grada Pančeva, rukovodsvo Opštine Herceg Novi je pozvano na karneval. Gosti iz Rijeke su takodje pozvali na njihov karneval iduće godine, ali i 2020. kada će Rijeka biti proglašena evropskom prijestonicom kulture.

U prijateljskoj atmosferi gosti su predstavili karnevale u svojim gradovima i zemljama, uz kratak osvrt na tradiciju, običaje i istorijat manifestacija.

Nakon toga domaćini su su se sa gostima priključili karnevalskoj povorci i na Trgu prisustvovali suđenju i spaljivanju karnevala Crvenka Surlašića.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code